Herdenking overleden vrienden van de straat van Kamiano

Datum: 1 november 2021 om 15:00u

Op Allerheiligen, maandag 1 november 2021 om 15u, herdenkt de Gemeenschap van Santā€™Egidio in Antwerpen de vrienden van de straat die vaak bij Kamiano te gast waren en die de afgelopen tijd overleden zijn.

De herdenkingsdienstĀ vindt plaats in de Sint-Carolus Borromeuskerk, Conscienceplein te Antwerpen. Tijdens de suggestieve dienst worden de namen van de overledenen voorgelezen, en kunnenĀ familie, vrienden, kennissen, nabestaanden en al wie betrokkenen gekend heeft,Ā een kaars aansteken. Na afloop is er gelegenheid tot napraten op het plein voor de kerk.

Daklozen, zwervers en verslaafden overlijden vaak op jonge leeftijd en in eenzaamheid. De vrijwilligers van Kamiano, de daklozenwerking van Sant’Egidio,Ā maken er een punt van eer van om hun ā€˜vrienden van de straatā€™ nabij te zijn bij hun levenseinde, hun een waardige begrafenis te bezorgen en hen ook na hun dood niet te vergeten.

Aan velen wordt, in samenwerking met andere organisaties,Ā een waardige begrafenis geboden. DeĀ herdenkingsvieringĀ van Allerheiligen past in het streven geen enkel leven te vergeten.

In Kamiano zijn daklozen, armen en mensen in moeilijkheden welkom voor een gratis warme maaltijd en voor bijkomende dienstverlening op maat. Ā Er zijn Kamiano restaurants in Antwerpen, Luik en Brussel.