Paus Franciscus vertrouwt kardinaal Zuppi vredesmissie in Oekraïne toe

Paus Franciscus heeft kardinaal Matteo Zuppi, aartsbisschop van Bologna, belast met een missie om “wegen te zoeken om de spanning in Oekraïne te verminderen”. Matteo Zuppi, die eerder met Sant’Egidio betrokken was bij vredesonderhandelingen in onder meer Mozambique, Burundi en Guatemala, heeft de opdracht aanvaard. Sant’Egidio wenst hem alle succes bij deze delicate opdracht en verzekert hem van haar steun.

Beluister hier het interview met Jan De Volder op Radio 1 in De Ochtend.

Lees hier een portret van Algemeen Dagblad  

Op donderdag 8 juni vindt in Brussel een panelgesprek plaats over “The War in Ukraine: a Call for Peace”. Sprekers: Prof. Jan De Volder, Prof. Koen Schoors, Prof. Laura Rizzerio. Meer info op kerknet.be. 

Gallerij

Agenda

8 juni 2023

We hebben het genoegen u uit te nodigen voor een bijeenkomst getiteld “The War in Ukraine: A Call for Peace”, gepromoot door de katholieke beweging Gemeenschap en Bevrijding. Aan het rondetafelgesprek zullen vooraanstaande academici deelnemen. Sprekers: Prof. Jan De Volder, Prof. Koen Schoors, Prof. Laura Rizzerio Voor meer informatie en inschrijving: kerknet.be

24 augustus 2023

Van 25 tot 27 augustus 2023 blaast Youth for Peace, de jongerenbeweging van Sant’Egidio, verzamelen voor een Jongerenweekend in het Italiaanse Padua-Venetië. Geïnteresseerde jongeren tussen 15 en 25 jaar kunnen zich hier inschrijven.