Paus Franciscus vertrouwt kardinaal Zuppi vredesmissie in Oekraïne toe

Vredesbemiddeling voor Oekraïne

Paus Franciscus heeft kardinaal Matteo Zuppi, aartsbisschop van Bologna, belast met een missie om “wegen te zoeken om de spanning in Oekraïne te verminderen”. Matteo Zuppi, die eerder met Sant’Egidio betrokken was bij vredesonderhandelingen in onder meer Mozambique, Burundi en Guatemala, heeft de opdracht aanvaard. Sant’Egidio wenst hem alle succes bij deze delicate opdracht en verzekert hem van haar steun.

Beluister hier het interview met Jan De Volder op Radio 1 in De Ochtend.

Lees hier een portret van Algemeen Dagblad  

Op donderdag 8 juni vindt in Brussel een panelgesprek plaats over “The War in Ukraine: a Call for Peace”. Sprekers: Prof. Jan De Volder, Prof. Koen Schoors, Prof. Laura Rizzerio. Meer info op kerknet.be. 

Galerie

Agenda

4 mei 2024

Op zaterdag 4 mei 2024, van 11 tot 18u, zetten de Amici de deuren van hun kunstatelier in Merksem wijd open. Zij vinden het fijn om je te vertellen over wie ze zijn, over hun wekelijkse activiteiten bij ‘de Amici’ en de kunst die ze maken. De Amici bouwen aan een inclusieve maatschappij waarin mensen met […]

28 april 2024

Op zondag, 28 april, om 11u, gaat Mgr. Luc Terlinden, aartsbisschop van Mechelen- Brussel, de dankviering voor in de OLV ter Rijkeklarenkerk, Brussel.