Kerstvrijwilliger Mariëlle De Bolle in Goed Gevoel – Magazine vanaf vandaag beschikbaar

Afbeelding van Mariëlle De Bolle, Kerstvrijwilliger bij Sant'Egidio

In het december-nummer van het maandblad Goed Gevoel getuigen vier vrouwen onder de titel Hoop doet Geven over hun vrijwilligerswerk. Ze vertellen hoe en waarom ze zich op regelmatige basis onbaatzuchtig inzetten voor anderen. Lees het hier!

Onder hen ook Mariëlle De Bolle, die al sinds haar zeventiende als vrijwilliger aan de slag is bij Sant’Egidio. Hoewel Mariëlle intussen het Martin Luther King House runt voor dak- en thuislozen met een chronische medische problematiek, blijft ze zich ook vandaag nog steeds inzetten als vrijwilliger. Dat doet ze elke zaterdag bij het sociaal-cultureel ontmoetingscentrum Tutti in Merksem en tijdens Kerst. Op 25 december organiseert ze het kerstfeest voor de meest kwetsbaren in Merksem.

In het interview met Goed Gevoel licht Mariëlle de ware spirit van Kerstmis toe. Over de alsmaar toenemende commercialisering van dit feest, waarbij mensen elkaar overladen met bergen cadeaus, zegt ze: “Ik hoor van veel mensen dat ze daar stress van krijgen. Dat kan toch niet de bedoeling zijn? In mijn ogen gaat Kerstmis over een kindje dat geboren werd in een stal. Niet in een sjieke villa. Een kwetsbaar kindje. Ruimte en tijd maken voor kwetsbare mensen, dát vind ik Kerst. Ik wil met Kerst iets kunnen geven. Dat geeft zoveel vreugde, veel meer dan iets krijgen.”

Ook u kan met Kerst iets geven.

Bied u aan als kerstvrijwilliger, koop een geschenk of doe een gift.

Galerie

Agenda

8 juni 2024

Samen met de dertigste verjaardag van Kamiano – de dak- en thuislozenwerking van Sant’Egidio in Antwerpen – viert AtelierKamiano zijn vijfde verjaardag.  Dat gebeurt met een tentoonstelling en presentatie van een boek, dat ter gelegenheid van deze feestelijke gebeurtenis wordt uitgebracht. Tijdens de tentoonstelling ‘DE (T)HUISKAMER’ kan u de werken bewonderen die de afgelopen vijf […]

11 juni 2024

Op dinsdag 11 juni 2024 vindt het evenement ‘VOICES OF HOPE’ plaats, dit is een evenement gewijd aan Wereldvluchtelingendag (20 juni), waarbij positieve migratieverhalen en succesvolle programma’s in het werken met migranten en vluchtelingen onder de aandacht worden gebracht. ‘VOICES OF HOPE’ wil inspireren, onderwijzen en begrip brengen door middel van persoonlijke verhalen en inzichten […]