Laudato Si’ werkt samen met kringwinkel Antwerpen

1 mei 2019

Vanmiddag ondertekenden Sant’Egidio en de Kringwinkel Antwerpen in aanwezigheid van Vlaams Minister van Omgeving en Natuur Koen Van Den Heuvel een samenwerkingsovereenkomst. Deze samenwerking richt zich op de opslag en distributie van tweedehands goederen. De tweedehandswinkel ‘Laudato Si’ zal voortaan vier dagen per week (woensdag tot zaterdag, telkens van 13u tot 17u) open zijn.

Na de ondertekening kreeg de minister een rondleiding in Laudato Si’ en onderhield hij er zich met de mensen die er aan de slag zijn. In het huis van Sant’Egidio op Linkeroever bezocht hij ook de kinder- en jeugdwerking.

Vorig najaar startte Sant’Egidio de tweedehandswinkel Laudato Si’ op de Antwerpse Linkeroever: Laudato Si’ streeft naar sociale tewerkstelling en integratie van mensen uit kansengroepen die moeilijk zelf de stap kunnen zetten naar de reguliere arbeidsmarkt met een bijkomende focus op duurzaamheid en gemeenschapsopbouw. Het initiatief werkt mee aan de uitbouw van een circulaire, minder vervuilende, economie.

De naam ‘Laudato Si’ verwijst naar het zonnelied van Sint-Franciscus en de gelijknamige sociaal-ecologische encycliek van paus Franciscus.