Luca Attanasio

De Gemeenschap van Sant’Egidio is diep bedroefd over de moord op de Italiaanse ambassadeur Luca Attanasio, zijn lijfwacht en de chauffeur die hem vergezelde. Op 22 februari werd er een aanval gepleegd op het humanitaire konvooi van het Wereldvoedselprogramma (WFP) waarin hij zich bevond.

Sant’Egidio herinnert zich hem met genegenheid, na hem vele keren te hebben ontmoet in Rome en Kinsasha en kennis te hebben gemaakt met zijn grote vakkundigheid en menselijkheid.

Ambassadeur Attanasio was in het bijzonder gepassioneerd door het DREAM programma van Sant’Egidio voor de behandeling van AIDS in Afrika. Maar hij had ook steeds oog voor sociale noodsituaties zoals die van straatkinderen en de kinderen die naar de Scholen van Vrede van Sant’Egidio gaan.

Met hem verliezen we een gevoelige man die zich inzette voor het algemeen welzijn. Het is een groot verlies voor Afrika, het continent waarvoor Attanasio zich zo moedig heeft ingezet, vol vertrouwen in een toekomst van ontwikkeling en vrede.

Sant’Egidio Goma herdacht hem in een speciaal gebed. Bekijk hier de foto’s van het gebed en zijn bezoek aan de School van Vrede in Goma.

Deze trieste gebeurtenis herinnert ons eraan dat er elke dag Congolezen ten prooi vallen aan vele gewapende groepen. Sant’Egidio herhaalt haar engagement ten aanzien van Afrika en de pacificatie van crisisgebieden en roept alle Congolese, regionale en internationale actoren op zich onvermoeibaar in te zetten om een einde te maken aan het geweld dat Kivu en het gehele oosten van Congo al te lang teistert.

Galerie

Agenda

9 oktober 2023

Gebed met en voor vluchtelingen – Naar aanleiding van de 109e Werelddag van Migranten en Vluchtelingen zal op maandag 9 oktober aanstaande om 19u30 een gebed met en voor vluchtelingen plaatsvinden in de Sint-Carolus Borromeuskerk te Antwerpen. Deze werelddag vindt haar oorsprong in 1914, en vandaag is het meer dan ooit een oproep om ons […]

16 september 2023

Op zaterdag 16 september vieren wij het 5 jarig bestaan van ons Sociaal Ecologisch project Laudato Si’ ook bekend als Kringwinkel Linkeroever en tweedehandswinkel. We vieren dit samen met de jaarlijkse nazomermarkt op het plein naast de bibliotheek. Naast activiteiten in de winkel vanaf 10.00 uur zijn er 2 optredens gepland: HerMess om 14.15u en […]