Marco Impagliazzo in audiëntie bij paus Franciscus

19 april 2021

Paus Franciscus heeft vandaag de voorzitter van de Gemeenschap van Sant’Egidio, Marco Impagliazzo, in audiëntie ontvangen.

Interreligieuze dialoog, inzet voor de vrede, humanitaire corridors en hulp aan gezinnen in deze moeilijke tijd van pandemie: dat zijn volgens het Italiaanse persagentschap ANSA de onderwerpen die aan de orde kwamen tijdens het lange gesprek in het Vaticaan.

Na de reis van paus Franciscus naar Irak blijft het thema van de dialoog met andere godsdiensten op de voorgrond staan en moet het worden versterkt, aangezien het een hefboom kan zijn voor vrede in gebieden die door conflicten worden geteisterd. De paus zou met name zijn bezorgdheid hebben geuit over de gebeurtenissen in het noorden van Mozambique, een land waar de Gemeenschap van Sant’Egidio al jaren aanwezig en actief is.

Veel aandacht ging in het gesprek tussen de paus en de voorzitter van Sant’Egidio ook naar de humanitaire corridors, die duizenden migranten legaal en veilig naar Italië hebben gebracht en van wie velen inmiddels zijn ingeburgerd. Ten slotte is er, naar verluidt, gesproken over de pandemie, die heeft geleid tot een toename van de armoede, maar tegelijkertijd van de solidariteit; de bezorgdheid betreft vooral de gezinnen, gelet op de context van denataliteit waarin Italië zich bevindt. (ANSA).