Marco Impagliazzo in audiëntie bij paus Franciscus

Paus Franciscus heeft vandaag de voorzitter van de Gemeenschap van Sant’Egidio, Marco Impagliazzo, in audiëntie ontvangen.

Interreligieuze dialoog, inzet voor de vrede, humanitaire corridors en hulp aan gezinnen in deze moeilijke tijd van pandemie: dat zijn volgens het Italiaanse persagentschap ANSA de onderwerpen die aan de orde kwamen tijdens het lange gesprek in het Vaticaan.

Na de reis van paus Franciscus naar Irak blijft het thema van de dialoog met andere godsdiensten op de voorgrond staan en moet het worden versterkt, aangezien het een hefboom kan zijn voor vrede in gebieden die door conflicten worden geteisterd. De paus zou met name zijn bezorgdheid hebben geuit over de gebeurtenissen in het noorden van Mozambique, een land waar de Gemeenschap van Sant’Egidio al jaren aanwezig en actief is.

Veel aandacht ging in het gesprek tussen de paus en de voorzitter van Sant’Egidio ook naar de humanitaire corridors, die duizenden migranten legaal en veilig naar Italië hebben gebracht en van wie velen inmiddels zijn ingeburgerd. Ten slotte is er, naar verluidt, gesproken over de pandemie, die heeft geleid tot een toename van de armoede, maar tegelijkertijd van de solidariteit; de bezorgdheid betreft vooral de gezinnen, gelet op de context van denataliteit waarin Italië zich bevindt. (ANSA).

Galerie

Agenda

16 september 2023

Op zaterdag 16 september vieren wij het 5 jarig bestaan van ons Sociaal Ecologisch project Laudato Si’ ook bekend als Kringwinkel Linkeroever en tweedehandswinkel. We vieren dit samen met de jaarlijkse nazomermarkt op het plein naast de bibliotheek. Naast activiteiten in de winkel vanaf 10.00 uur zijn er 2 optredens gepland: HerMess om 14.15u en […]

10 september 2023

De jaarlijkse interreligieuze vredesbijeenkomst van Sant’Egidio vindt dit jaar plaats in de Duitse hoofdstad Berlijn, van 10 tot 12 september 2023. Het programma wordt later bekend gemaakt. Geïnteresseerden kunnen zich wel al aanmelden bij info@santegidio.be Voor meer informatie over deze jaarlijkse bijeenkomst kan u terecht op onze pagina over Vrede of neem een kijkje op de […]