Marco Impagliazzo in audiëntie bij paus Franciscus

Paus Franciscus heeft vandaag de voorzitter van de Gemeenschap van Sant’Egidio, Marco Impagliazzo, in audiëntie ontvangen.

Interreligieuze dialoog, inzet voor de vrede, humanitaire corridors en hulp aan gezinnen in deze moeilijke tijd van pandemie: dat zijn volgens het Italiaanse persagentschap ANSA de onderwerpen die aan de orde kwamen tijdens het lange gesprek in het Vaticaan.

Na de reis van paus Franciscus naar Irak blijft het thema van de dialoog met andere godsdiensten op de voorgrond staan en moet het worden versterkt, aangezien het een hefboom kan zijn voor vrede in gebieden die door conflicten worden geteisterd. De paus zou met name zijn bezorgdheid hebben geuit over de gebeurtenissen in het noorden van Mozambique, een land waar de Gemeenschap van Sant’Egidio al jaren aanwezig en actief is.

Veel aandacht ging in het gesprek tussen de paus en de voorzitter van Sant’Egidio ook naar de humanitaire corridors, die duizenden migranten legaal en veilig naar Italië hebben gebracht en van wie velen inmiddels zijn ingeburgerd. Ten slotte is er, naar verluidt, gesproken over de pandemie, die heeft geleid tot een toename van de armoede, maar tegelijkertijd van de solidariteit; de bezorgdheid betreft vooral de gezinnen, gelet op de context van denataliteit waarin Italië zich bevindt. (ANSA).

Gallerij

Agenda

8 juni 2023

We hebben het genoegen u uit te nodigen voor een bijeenkomst getiteld “The War in Ukraine: A Call for Peace”, gepromoot door de katholieke beweging Gemeenschap en Bevrijding. Aan het rondetafelgesprek zullen vooraanstaande academici deelnemen. Sprekers: Prof. Jan De Volder, Prof. Koen Schoors, Prof. Laura Rizzerio Voor meer informatie en inschrijving: kerknet.be

24 augustus 2023

Van 25 tot 27 augustus 2023 blaast Youth for Peace, de jongerenbeweging van Sant’Egidio, verzamelen voor een Jongerenweekend in het Italiaanse Padua-Venetië. Geïnteresseerde jongeren tussen 15 en 25 jaar kunnen zich hier inschrijven.