2.000 Jongeren van Sant’Egidio uit 68 Europese steden kwamen (virtueel) samen

Meer één dan ooit – More united than ever”. Zo luidde het motto van de Europese dag van de Jongeren voor Vrede, de jongerenbeweging van Sant’Egidio (15-25 jaar). Op zaterdag 12 september namen meer dan tweeduizend jongeren uit 68 steden van 16 landen uit West- en Oost-Europa er virtueel aan deel. In België tekenden jongeren uit Antwerpen, Luik en Brussel present. Ze luisterden naar getuigenissen over de solidariteit met kansarme kinderen, eenzame ouderen en daklozen tijdens de pandemie en lock-down van de voorbije periode. Ook gingen Jongeren voor Vrede deze zomer helpen bij de vluchtelingen in Moria, Lesbos, het kamp dat vorige week door brand vernietigd werd.

Marco Impagliazzo, voorzitter van Sant’Egidio, stelde in zijn toespraak dat niemand zichzelf kan redden uit de huidige crisis, dat we elkaar nodig hebben om eruit te komen. Hij riep de jongeren op om te geloven dat hun inbreng fundamenteel is en dat zij het verschil kunnen maken.

In 2019 vond deze jaarlijkse ontmoeting plaats in Polen (Krakau en Auschwitz). Vanwege Covid-19 werd de bijeenkomst die dit jaar in Amsterdam zou plaatsvinden, uitgesteld en vervangen door deze virtuele bijeenkomst. De editie van 2021 is gepland op 27-29 augustus, opnieuw in Amsterdam.

Galerie

Agenda

28 april 2024

Op zondag, 28 april, om 11u, gaat Mgr. Luc Terlinden, aartsbisschop van Mechelen- Brussel, de dankviering voor in de OLV ter Rijkeklarenkerk, Brussel.

14 april 2024

Op zondag, 14 april 2024 om 14u30 gaan kardinaal Jean-Claude Hollerich, aartsbisschop van Luxemburg en Mgr Johan Bonny, bisschop van Antwerpen, een feestelijke dankviering voor in de OLV-kathedraal van Antwerpen