2.000 Jongeren van Sant’Egidio uit 68 Europese steden kwamen (virtueel) samen

Meer één dan ooit – More united than ever”. Zo luidde het motto van de Europese dag van de Jongeren voor Vrede, de jongerenbeweging van Sant’Egidio (15-25 jaar). Op zaterdag 12 september namen meer dan tweeduizend jongeren uit 68 steden van 16 landen uit West- en Oost-Europa er virtueel aan deel. In België tekenden jongeren uit Antwerpen, Luik en Brussel present. Ze luisterden naar getuigenissen over de solidariteit met kansarme kinderen, eenzame ouderen en daklozen tijdens de pandemie en lock-down van de voorbije periode. Ook gingen Jongeren voor Vrede deze zomer helpen bij de vluchtelingen in Moria, Lesbos, het kamp dat vorige week door brand vernietigd werd.

Marco Impagliazzo, voorzitter van Sant’Egidio, stelde in zijn toespraak dat niemand zichzelf kan redden uit de huidige crisis, dat we elkaar nodig hebben om eruit te komen. Hij riep de jongeren op om te geloven dat hun inbreng fundamenteel is en dat zij het verschil kunnen maken.

In 2019 vond deze jaarlijkse ontmoeting plaats in Polen (Krakau en Auschwitz). Vanwege Covid-19 werd de bijeenkomst die dit jaar in Amsterdam zou plaatsvinden, uitgesteld en vervangen door deze virtuele bijeenkomst. De editie van 2021 is gepland op 27-29 augustus, opnieuw in Amsterdam.

Galerie

Agenda

9 oktober 2023

Gebed met en voor vluchtelingen – Naar aanleiding van de 109e Werelddag van Migranten en Vluchtelingen zal op maandag 9 oktober aanstaande om 19u30 een gebed met en voor vluchtelingen plaatsvinden in de Sint-Carolus Borromeuskerk te Antwerpen. Deze werelddag vindt haar oorsprong in 1914, en vandaag is het meer dan ooit een oproep om ons […]

18 oktober 2023

Vorig jaar ging Sant’Egidio in Antwerpen van start met het ondersteuningsprogramma Leve de Ouderen! voor thuiswonende 80-plussers. Leve de Ouderen! brengt samen met een breed netwerk van ouderen, zorgprofessionals en betrokken buurtbewoners vernieuwende inzichten in ouderenzorg in de praktijk. We nodigen u graag uit om de presentatie bij te wonen op het Antwerpse Stadhuis en […]