NOODHULP NA CYCLOON IDAI: DONEER NU EN VERMINDER UW BELASTINGEN!

De voorbije dagen heeft de cycloon Idai Mozambique en Malawi zwaar getroffen. De hevigheid van de storm is een effect van de klimaatopwarming, waar armere landen veel meer dan wij de dupe van zijn. In een tijd waarin er zoveel terechte bezorgdheid is over het klimaat, is het eigenlijk ongelofelijk hoe weinig media-aandacht er is voor deze grote ramp in zuidelijk Afrika.

Zowel in Mozambique als in Malawi is Sant’Egidio erg actief. Onze mensen staan in eerste lijn mee in voor de hulpverlening aan de vele slachtoffers en mensen die have en goed verloren.

In de Mozambicaanse stad Beira liep het DREAM centrum van Sant’Egidio ernstige schade op. De muren staan nog overeind, maar het dak is weggewaaid, de informatica en heel wat toestellen in het hooggespecialiseerde laboratorium werden vernield. Wij hebben dringend uw hulp nodig om het centrum weer op te bouwen en te laten functioneren.

DREAM is het succesvolle programma van Sant’Egidio om aidszieken in Afrika te verzorgen. Het wordt sinds vele jaren gesteund door Viva Africa via een subsidie van de Vlaamse Ontwikkelingssamenwerking. Vele vrijwilligers uit ons land hebben de afgelopen jaren meegewerkt in dit centrum.

Alle geld dat u stort met vermelding “noodhulp na cycloon IDAI” gaat rechtstreeks naar de heropbouw en de hulp aan slachtoffers. Giften vanaf 40 euro zijn fiscaal aftrekbaar. U ontvangt een fiscaal attest in het eerste kwartaal van volgend kalenderjaar. Stort vandaag nog uw bijdrage op rekening van Viva Africa vzw IBAN BE 03 7320 1530 9984 – BIC CREGBEBB

Klik hier voor meer info.

Galerie

Agenda

28 april 2024

Op zondag, 28 april, om 11u, gaat Mgr. Luc Terlinden, aartsbisschop van Mechelen- Brussel, de dankviering voor in de OLV ter Rijkeklarenkerk, Brussel.

14 april 2024

Op zondag, 14 april 2024 om 14u30 gaan kardinaal Jean-Claude Hollerich, aartsbisschop van Luxemburg en Mgr Johan Bonny, bisschop van Antwerpen, een feestelijke dankviering voor in de OLV-kathedraal van Antwerpen