Oecumenisch gebed voor de martelaren en de vrede

Op dinsdag 16 april om 20u herdacht Sant’Egidio in een speciaal oecumenisch gebed voorgegaan door Mgr. Johan Bonny in de Sint-Carolus Borromeuskerk, al diegenen die in onze tijd vermoord werden wegens hun christelijk geloof. Er werd daarbij gedacht aan christelijke minderheden die op vele plaatsen een zware prijs betalen, en in het bijzonder ook aan de Nederlandse pater jezuïet Frans van der Lugt, die in het Syrische Homs werd omgebracht, en aan de 19 martelaren van Algerije, die op 8 december 2018 werden zaligverklaard (onder wie de Antwerpse witte pater Charles Deckers).

Bekijk hieronder het animatiefilmpje met een oproep van pater Frans van der Lugt aan de hele wereld: dat de liefde mag overwinnen.

Galerie

Agenda

2 februari 2024

Op zaterdag 2 februari en zondag 3 februari werden er in Antwerpen-Centrum, Merksem, Linkeroever, Hoboken en Borgerhout pannenkoekenfeesten gehouden ter gelegenheid van Lichtmis. Kinderen, jongeren, nieuwe Antwerpenaren en ouderen nemen deel aan deze feesten.

1 januari 2024

Oorlog is de vader van alle armoede. Wie opkomt voor de armen, moet zich ook inzetten voor de vrede. Precies daarom zet Sant’Egidio ook in 2024 traditiegetrouw het nieuwe jaar in met een vredeswandeling. Jong en oud, mensen van verschillende afkomst en religie lopen die dag schouder aan schouder voor vrede in de stad en […]