Oecumenische gebedswake voor de martelaren

 

Op woensdag, 30 maart 2022, vond in de Sint-Carolus Borromeuskerk in Antwerpen een oecumenische gebedswake plaats ter herdenking van de geloofsgetuigen en martelaren van onze tijd. De ingetogen viering werd voorgegaan door Mgr. Johan Bonny, bisschop van Antwerpen, samen met vertegenwoordigers van de orthodoxe en evangelische kerken in ons land. Tal van martelaren en geloofsgetuigen van onze tijd, van christenen die ook in de voorbije maanden hun leven gegeven hebben voor het evangelie, werden bij naam genoemd.
 
In zijn overweging verwees Metropoliet Athenagoras Peckstadt, orthodox aartsbisschop van België, ook naar de oorlog in Oekraïne: “Ik kan het niet laten om u tot slot te zeggen hoezeer ik pijn ervaar met de situatie die we heden in Europa beleven. Een oorlog van orthodoxe christenen tegen voornamelijk orthodoxe christenen! Voor wat en om wat? Het is hartverscheurend en afschuwelijk! Ik heb er geen woorden voor! Zoiets kunnen we niet aanvaarden en moet meteen stoppen. Het is zinloos en is in geen geval een getuigenis van christenen. Een christengelovige wil naar de geest het Evangelie van Christus leven; van de Christus die liefde is; van de Christus die na zijn Verrijzenis aan zijn leerlingen vrede predikte.

 

Hierbij de tekst van Z.E. Athenagoras, orthodox aartsbisschop van België.

 

Gallerij

Agenda

8 juni 2023

We hebben het genoegen u uit te nodigen voor een bijeenkomst getiteld “The War in Ukraine: A Call for Peace”, gepromoot door de katholieke beweging Gemeenschap en Bevrijding. Aan het rondetafelgesprek zullen vooraanstaande academici deelnemen. Sprekers: Prof. Jan De Volder, Prof. Koen Schoors, Prof. Laura Rizzerio Voor meer informatie en inschrijving: kerknet.be

24 augustus 2023

Van 25 tot 27 augustus 2023 blaast Youth for Peace, de jongerenbeweging van Sant’Egidio, verzamelen voor een Jongerenweekend in het Italiaanse Padua-Venetië. Geïnteresseerde jongeren tussen 15 en 25 jaar kunnen zich hier inschrijven.