President Macron ontmoet Sant’Egidio

De Franse president Emmanuel Macron heeft op Pinkstermaandag een delegatie van Sant’Egidio met stichter Andrea Riccardi in het Elysée ontvangen.

Het onderhoud duurde meer dan twee uur en ging hoofdzakelijk over de oorlog in Oekraïne, over het geweld en de terreur die verschillende landen en streken op het Afrikaanse continent teisteren en over de toekomst van Europa. De president toonde ook interesse voor de initiatieven van Sant’Egidio inzake interreligieuze en interlevensbeschouwelijke dialoog.

Meer info op onze internationale website.

 

Gallerij

Agenda

8 juni 2023

We hebben het genoegen u uit te nodigen voor een bijeenkomst getiteld “The War in Ukraine: A Call for Peace”, gepromoot door de katholieke beweging Gemeenschap en Bevrijding. Aan het rondetafelgesprek zullen vooraanstaande academici deelnemen. Sprekers: Prof. Jan De Volder, Prof. Koen Schoors, Prof. Laura Rizzerio Voor meer informatie en inschrijving: kerknet.be

24 augustus 2023

Van 25 tot 27 augustus 2023 blaast Youth for Peace, de jongerenbeweging van Sant’Egidio, verzamelen voor een Jongerenweekend in het Italiaanse Padua-Venetië. Geïnteresseerde jongeren tussen 15 en 25 jaar kunnen zich hier inschrijven.