Weinigen zullen het weten, maar temidden van de hippe winkels van de Kammenstraat, ligt ook het kleinste en fijnste rusthuis van België verscholen.

In Simeon en Hanna wonen acht vaak hulpbehoevende ouderen samen in een kleinschalige en familiale omgeving. Ieder beschikt over een eigen kamer. Woonkamer en  keuken zijn gemeenschappelijk, maar er is extra ruimte om bezoekers te ontvangen. Er is een prachtige binnentuin.

Het geheim van Simeon en Hanna zit niet zozeer in de infrastructuur. Wel in de sfeer: professionelen en vrijwilligers zorgen voor een menselijk en familiaal klimaat. Ouderen worden hier extra in de watten gelegd. Uur van opstaan en slapengaan zijn vrij, inspraak in de keuze van het menu is groot. Bewoners kunnen ook zelf een handje toesteken in de keuken of in de tuin.

Een kinderhoek zorgt ervoor dat ook de allerkleinsten hier thuis zijn. Rond Simeon en Hanna bestaat een ruime kring van vrijwilligers en sympathisanten. Velen van hen zijn van uitheemse afkomst. Zo vormt Simeon en Hanna niet alleen een brug tussen generaties, maar ook tussen culturen.

Dat maakt de vreugde in Simeon en Hanna alleen maar groter: hier verdwijnt het verschil tussen wie geholpen wordt en wie komt helpen.

U kan onze organisatie steunen, zowel door een gift te doen als door u aan te melden als vrijwilliger.