Vrijwilliger samen met oudere tijdens "Koffie en Vriendschap" in Sociaal-Cultureel Ontmoetingscentrum Tutti
Deelnemers (nieuwkomers en vluchtelingen) aan de taalklassen in het Sociaal-Cultureel Ontmoetingscentrum Tutti
Medewerker samen met enkele vrijwilligers tijdens een samenkomst voor de Iftar in het Sociaal-Cultureel Ontmoetingscentrum Tutti

Tutti is een sociaal-cultureel ontmoetingscentrum. Gelegen in het hart van Merksem aan de Sint-Bartholomeuskerk aan de Bredabaan wil het een een open deur zijn voor kwetsbare mensen allerhande die in de buurt wonen en voor al wie zich wil inzetten voor de versterking van het sociale weefsel in de buurt. Concreet zal er een zinvolle dagbesteding worden aangeboden in het teken van de solidariteit. Er komen gratis oefenkansen Nederlands voor nieuwkomers en andere dagactiviteiten.

In het kader van de gemeenschapsvorming in de wijk, werd de voormalige “Zaal Bart” gerenoveerd. Ze kan gehuurd worden door groeperingen voor optredens, voorstellingen en feesten.

De nieuwe naam “Tutti” verwijst naar “Fratelli Tutti”, de encycliek van paus Franciscus over universele broederlijkheid.

Het project is een initiatief van de Gemeenschap van Sant’Egidio, in samenwerking met Stad Antwerpen, de parochie en andere buurtorganisaties.

Sant’Egidio is al meer dan 25 jaar actief in Merksem met werkingen voor kinderen, jongeren, nieuwkomers, ouderen en mensen met een beperking.

Contact en info:

Marielle De Bolle, 0495 21 82 95

Annelies Tavernier, 03 455 32 89