Pandemie in Afrika: rouw om de dood van twee verantwoordelijken van het Dream-centrum in Tanzania

De pandemie in Afrika en Tanzania laat haar gevaarlijke kracht zien.

Met grote droefheid vernam Sant’Egidio het pijnlijke nieuws van het overlijden aan Covid van twee verantwoordelijken van de Dream-centra in Tanzania, Dr. Margareth Mhema uit Iringa en Dr. James Urasa uit Arusha.

Twee goede vrienden, ernstige en edelmoedige professionals. Beiden werkten al vele jaren met de grootste toewijding sinds de start van het Dream-programma in Tanzania: Met haar ruime ervaring in de pediatrie en met haar grote menselijkheid was Dr. Margareth Mhema een begrip geworden in het centrum voor de zorg voor kinderen. Dr James Urasa was verantwoordelijk voor de apotheek in het Dream-Centrum in Arusha, een taak die hij minzaam en met grote zorg uitvoerde.

Hun dood betekent een groot verlies voor de patiënten en voor allen die de afgelopen jaren met hen hebben samengewerkt aan het DREAM-programma in een land waar de pandemie zich in een alarmerend tempo verspreidt.

Met de bekendmaking van dit nieuws bevestigt Sant’Egidio opnieuw haar engagement ten aanzien van Tanzania en heel Afrika. De Gemeenschap blijft ervoor ijveren dat alle mogelijke krachten worden ingezet voor de preventie en de behandeling van Covid en dat de vaccinatiecampagne spoedig wordt uitgebreid tot het hele Afrikaanse continent.

Galerie

Agenda

28 april 2024

Op zondag, 28 april, om 11u, gaat Mgr. Luc Terlinden, aartsbisschop van Mechelen- Brussel, de dankviering voor in de OLV ter Rijkeklarenkerk, Brussel.

14 april 2024

Op zondag, 14 april 2024 om 14u30 gaan kardinaal Jean-Claude Hollerich, aartsbisschop van Luxemburg en Mgr Johan Bonny, bisschop van Antwerpen, een feestelijke dankviering voor in de OLV-kathedraal van Antwerpen