Paus Franciscus roept op tot dag van gebed en vasten voor Libanon

Tijdens de algemene audiëntie op 2 september moedigde paus Franciscus alle christenen aan om morgen vrijdag 4 september een dag van gebed en vasten te houden voor Libanon. Op die dag brengt de Staatssecretaris van de Heilige Stoel een bezoek aan Libanon om nabijheid en solidariteit te betuigen.

Sant’Egidio sluit zich hier graag bij aan. Het “land van de ceders” is ons bijzonder dierbaar, niet in het minst wegens het kostbare maar broze weefsel van zoveel geloofsgemeenschappen die er samenleven. Morgen, vrijdag 4 september om 20u, staat het gebed in de Sint-Carolus Borromeuskerk in het teken van Libanon, net zoals dat al het geval was op 13 augustus. Van harte welkom!

 

Galerie

Agenda

2 februari 2024

Op zaterdag 2 februari en zondag 3 februari werden er in Antwerpen-Centrum, Merksem, Linkeroever, Hoboken en Borgerhout pannenkoekenfeesten gehouden ter gelegenheid van Lichtmis. Kinderen, jongeren, nieuwe Antwerpenaren en ouderen nemen deel aan deze feesten.

1 januari 2024

Oorlog is de vader van alle armoede. Wie opkomt voor de armen, moet zich ook inzetten voor de vrede. Precies daarom zet Sant’Egidio ook in 2024 traditiegetrouw het nieuwe jaar in met een vredeswandeling. Jong en oud, mensen van verschillende afkomst en religie lopen die dag schouder aan schouder voor vrede in de stad en […]