Podcast (Over)leven belicht 30 jaar Kamiano

Podcast (Over)leven ter ere van 30 jaar Kamiano

(Over)leven is een podcastreeks ter ere van 30 jaar Kamiano, gemaakt door Anke Verschueren in samenwerking met Ken Pichal. Bij Kamiano vinden dak- en thuisloze mensen een plek om te douchen en te eten, om hulp te vragen en te krijgen. In de schoot van Kamiano werden ook een kunstatelier, een werkplek, een huis voor zieken en een co-housingproject geboren. In deze reeks ontmoet podcastmaker Anke Verschueren de mensen op al die plekken. Ze delen een moment van hun levensparcour, van hun verhaal, met Anke aan een tafel. U reist mee van overleven naar leven.

In aflevering 1 van (Over)leven ontmoet Anke een aantal mensen die in een zware periode van hun leven op verschillende manieren steun vonden bij Kamiano. Anke leert onder andere Anita kennen, die 76 is en elf jaar lang geen huis had. Johan, die bijna zijn been verloor door het zware straatleven. Stefan, die amper 25 was toen hij plots in de parking onder het station moest slapen. Allemaal legden ze op eigen tempo hun weg af, van overleven naar leven.

De podcast (Over)leven is een vijfdelige reeks en de eerste aflevering is vanaf nu beschikbaar op Spotify. De komende vier weken zal er elke donderdag een nieuwe aflevering verschijnen.

Galerie

Agenda

16 juli 2024

Elke zomer zet Simeon en Hanna zijn tuin en deuren open voor vriendschap en ontmoeting. Familie, vrienden en sympathisanten zijn welkom op volgende dinsdagen van 15-17u in het Huis van Sant’Egidio te Kammenstraat 51, 2000 Antwerpen. 16 juli – Zingen met Jan op de accordeon en taart 23 juli – Shajin op de klarinet en […]

21 juli 2024

Op 21 juli vindt de jaarlijkse zomeruitstap “Volkeren van Vrede” plaats, georganiseerd door Sant’Egidio. Dit jaar brengen we een bezoek aan het Atomium in Brussel en iedereen is welkom! We vertrekken om 8u30 met de bus aan Tutti (St. Bartholomeusstraat 9, 2170 Merksem). Voor ‘s middags vragen we om zelf een picknick mee te nemen […]