Podcast (Over)leven belicht 30 jaar Kamiano

Podcast (Over)leven ter ere van 30 jaar Kamiano

(Over)leven is een podcastreeks ter ere van 30 jaar Kamiano, gemaakt door Anke Verschueren in samenwerking met Ken Pichal. Bij Kamiano vinden dak- en thuisloze mensen een plek om te douchen en te eten, om hulp te vragen en te krijgen. In de schoot van Kamiano werden ook een kunstatelier, een werkplek, een huis voor zieken en een co-housingproject geboren. In deze reeks ontmoet podcastmaker Anke Verschueren de mensen op al die plekken. Ze delen een moment van hun levensparcour, van hun verhaal, met Anke aan een tafel. U reist mee van overleven naar leven.

In aflevering 1 van (Over)leven ontmoet Anke een aantal mensen die in een zware periode van hun leven op verschillende manieren steun vonden bij Kamiano. Anke leert onder andere Anita kennen, die 76 is en elf jaar lang geen huis had. Johan, die bijna zijn been verloor door het zware straatleven. Stefan, die amper 25 was toen hij plots in de parking onder het station moest slapen. Allemaal legden ze op eigen tempo hun weg af, van overleven naar leven.

De podcast (Over)leven is een vijfdelige reeks en de eerste aflevering is vanaf nu beschikbaar op Spotify. De komende vier weken zal er elke donderdag een nieuwe aflevering verschijnen.

Galerie

Agenda

8 juni 2024

Samen met de dertigste verjaardag van Kamiano – de dak- en thuislozenwerking van Sant’Egidio in Antwerpen – viert AtelierKamiano zijn vijfde verjaardag.  Dat gebeurt met een tentoonstelling en presentatie van een boek, dat ter gelegenheid van deze feestelijke gebeurtenis wordt uitgebracht. Tijdens de tentoonstelling ‘DE (T)HUISKAMER’ kan u de werken bewonderen die de afgelopen vijf […]

11 juni 2024

Op dinsdag 11 juni 2024 vindt het evenement ‘VOICES OF HOPE’ plaats, dit is een evenement gewijd aan Wereldvluchtelingendag (20 juni), waarbij positieve migratieverhalen en succesvolle programma’s in het werken met migranten en vluchtelingen onder de aandacht worden gebracht. ‘VOICES OF HOPE’ wil inspireren, onderwijzen en begrip brengen door middel van persoonlijke verhalen en inzichten […]