Proclamatie Taalschool en Taaloefenkansen

Blijde gezichten alom bij de jaarlijkse proclamatie van de taalschool Yaguine en Fodé in het huis van Sant’Egidio en de taaloefenkansen in Tutti. Na een jaar trouwe inzet en veel oefenen om de weerbarstige Nederlandse taal onder de knie te krijgen, mochten in het Huis van Sant’Egidio 52 volwassen cursisten een attest in ontvangst nemen. Velen komen uit landen waar soms al jaren oorlog heerst, zoals Syrië, maar ook dit jaar was de meerderheid van de leerlingen afkomstig uit Oekraïne. Hilde Kieboom, de voorzitter van Sant’Egidio sprak over hoe het leren van de Nederlandse taal niet alleen helpt om te integreren, maar hoe taal ook verbindend kan werken en kan bijdragen aan een vreedzame samenleving. Haar woorden werden dan ook op een zeer warm applaus onthaald.

 

Galerie

Agenda

28 april 2024

Op zondag, 28 april, om 11u, gaat Mgr. Luc Terlinden, aartsbisschop van Mechelen- Brussel, de dankviering voor in de OLV ter Rijkeklarenkerk, Brussel.

14 april 2024

Op zondag, 14 april 2024 om 14u30 gaan kardinaal Jean-Claude Hollerich, aartsbisschop van Luxemburg en Mgr Johan Bonny, bisschop van Antwerpen, een feestelijke dankviering voor in de OLV-kathedraal van Antwerpen