Sant’Egidio neemt afscheid van Daniël

Deze middag, donderdag 2 mei, vond in het opvangcentrum van Fedasil te Broechem een herdenking plaats voor Daniël El Atali, de 9-jarige Palestijnse jongen die vorige week werd vermoord in het opvangcentrum. Ruim 100 mensen namen deel aan de herdenking waaronder ook een delegatie van Sant’Egidio. Na enkele korte afscheidswoorden legden de aanwezigen witte rozen bij een foto van Daniël.

Klik hier voor het afscheidswoord van een vertegenwoordiger van Sant’Egidio.

Al enkele jaren organiseert Sant’Egidio een kerstfeest op kerstavond voor de bewoners van het asielcentrum. Afgelopen kerstavond was ook Daniël hierbij aanwezig.

Galerie

Agenda

4 mei 2024

Op zaterdag 4 mei 2024, van 11 tot 18u, zetten de Amici de deuren van hun kunstatelier in Merksem wijd open. Zij vinden het fijn om je te vertellen over wie ze zijn, over hun wekelijkse activiteiten bij ‘de Amici’ en de kunst die ze maken. De Amici bouwen aan een inclusieve maatschappij waarin mensen met […]

28 april 2024

Op zondag, 28 april, om 11u, gaat Mgr. Luc Terlinden, aartsbisschop van Mechelen- Brussel, de dankviering voor in de OLV ter Rijkeklarenkerk, Brussel.