Sant’Egidio: “Te veel lijden op Lesbos. Europa moet dringend actie ondernemen.”

Gisteren zorgde een kortsluiting in het vluchtelingenkamp van Lesbos voor een brand die het leven kostte aan een vrouw en een kind en ook verschillende gekwetsten maakte. De Gemeenschap van Sant’Egidio drukt haar verdriet uit voor dit nieuwe lijden. Ze roept Europa (de EU-lidstaten en de EU-instellingen) op dringend actie te ondernemen om de situatie van vluchtelingen op Lesbos, Samos en de andere Griekse eilanden aan te pakken.

Recentelijk steeg het aantal vluchtelingen in het officiële kamp van Lesbos van 3.000 naar 12.000 mensen. De vluchtelingen leven er in precaire omstandigheden (in tenten of containers).

Sant’Egidio organiseerde deze zomer verschillende activiteiten (maaltijden, Engelse taalles, activiteiten voor kinderen en jongeren) op het eiland en vraagt met aandrang dit vluchtelingenvolk niet te vergeten. Velen onder hen zijn kinderen en jongeren uit Afghanistan en Syrië die met hun families vluchtten voor oorlog.

De Europese Unie moet de onaanvaardbare situatie in de kampen aanpakken en snel overgaan tot relocatie van de mensen die reeds lang wachten om de vluchtelingenstatus te verkrijgen.

Galerie

Agenda

16 december 2023

Indien u niet kan deelnemen aan één van onze kerstfeesten, maar wil wel een bijdrage leveren door enkele geschenken in te zamelen, kan u deze elke weekdag tussen 9u en 17u afgeven in Sant’Egidio, Kammenstraat 51 (of Lombardenstraat 28) te Antwerpen, t.e.m. vrijdag 15 december 2023. Op 16 december kan u tussen 10u en 16u […]

23 december 2023

Indien u niet kan deelnemen aan één van onze kerstfeesten, maar u wil wel een bijdrage leveren door enkele geschenken in te zamelen, dan kan u deze elke weekdag tussen 9u en 17u afgeven in Sant’Egidio, Kammenstraat 51 (of Lombardenstraat 28) te Antwerpen, t.e.m. vrijdag 22 december 2023. Tevens kan u zich hier inschrijven om […]