Europeans for Peace brengen de zomer in solidariteit naar Athene

Europeans for Peace brengen de zomer in solidariteit naar Athene- enkele beelden

De “Europeans for Peace”, is de beweging van jongvolwassenen binnen Sant’Egidio, die zich deze zomer met veel enthousiasme heeft ingezet. Een delegatie uit Nederland en België reisde deze zomer af naar Athene om deel te nemen aan de zomer in solidariteit van Sant’Egidio.

Elke dag hebben ze met toewijding de “School van Vrede” opgezet, waar kinderen tussen 3 en 15 jaar uit vluchtelingenkampen samenkomen. Een plek vol activiteiten, plezier, zang en dans, maar ook een ruimte waar ze in het Engels gesprekken voerden over de wereld, oorlog, vrede en hoe deze veerkrachtige kinderen de toekomst zien.

Uit deze bijzondere interacties ontstond een kunstwerk, prachtig gecreëerd door de handen van de adolescenten uit het kamp. Het kunstwerk toont twee handen die een burg van liefde vormen. Op deze brug reiken kinderen van over de hele wereld elkaar de hand, een ontroerende vertegenwoordiging van hun verlangen naar vrede. De vredesduif symboliseert de diepgewortelde wens voor vrede in onze wereld.

“ Europeans for Peace “ wil deze wens van de kinderen ernstig nemen en engageert zich om met meer passie en doorzettingsvermogen het werk voor vrede van Sant’Egidio verder te zetten. Samen streven ze ernaar om de wereld vanuit liefde en begrip te verbinden, als een levendige voortzetting van de brug die deze moedige kinderen symbolisch hebben gemaakt.

 

Galerie

Agenda

9 oktober 2023

Gebed met en voor vluchtelingen – Naar aanleiding van de 109e Werelddag van Migranten en Vluchtelingen zal op maandag 9 oktober aanstaande om 19u30 een gebed met en voor vluchtelingen plaatsvinden in de Sint-Carolus Borromeuskerk te Antwerpen. Deze werelddag vindt haar oorsprong in 1914, en vandaag is het meer dan ooit een oproep om ons […]

16 september 2023

Op zaterdag 16 september vieren wij het 5 jarig bestaan van ons Sociaal Ecologisch project Laudato Si’ ook bekend als Kringwinkel Linkeroever en tweedehandswinkel. We vieren dit samen met de jaarlijkse nazomermarkt op het plein naast de bibliotheek. Naast activiteiten in de winkel vanaf 10.00 uur zijn er 2 optredens gepland: HerMess om 14.15u en […]