Europeans for Peace brengen de zomer in solidariteit naar Athene

Europeans for Peace brengen de zomer in solidariteit naar Athene- enkele beelden

De “Europeans for Peace”, is de beweging van jongvolwassenen binnen Sant’Egidio, die zich deze zomer met veel enthousiasme heeft ingezet. Een delegatie uit Nederland en België reisde deze zomer af naar Athene om deel te nemen aan de zomer in solidariteit van Sant’Egidio.

Elke dag hebben ze met toewijding de “School van Vrede” opgezet, waar kinderen tussen 3 en 15 jaar uit vluchtelingenkampen samenkomen. Een plek vol activiteiten, plezier, zang en dans, maar ook een ruimte waar ze in het Engels gesprekken voerden over de wereld, oorlog, vrede en hoe deze veerkrachtige kinderen de toekomst zien.

Uit deze bijzondere interacties ontstond een kunstwerk, prachtig gecreëerd door de handen van de adolescenten uit het kamp. Het kunstwerk toont twee handen die een burg van liefde vormen. Op deze brug reiken kinderen van over de hele wereld elkaar de hand, een ontroerende vertegenwoordiging van hun verlangen naar vrede. De vredesduif symboliseert de diepgewortelde wens voor vrede in onze wereld.

“ Europeans for Peace “ wil deze wens van de kinderen ernstig nemen en engageert zich om met meer passie en doorzettingsvermogen het werk voor vrede van Sant’Egidio verder te zetten. Samen streven ze ernaar om de wereld vanuit liefde en begrip te verbinden, als een levendige voortzetting van de brug die deze moedige kinderen symbolisch hebben gemaakt.

 

Galerie

Agenda

2 februari 2024

Op zaterdag 2 februari en zondag 3 februari werden er in Antwerpen-Centrum, Merksem, Linkeroever, Hoboken en Borgerhout pannenkoekenfeesten gehouden ter gelegenheid van Lichtmis. Kinderen, jongeren, nieuwe Antwerpenaren en ouderen nemen deel aan deze feesten.

1 januari 2024

Oorlog is de vader van alle armoede. Wie opkomt voor de armen, moet zich ook inzetten voor de vrede. Precies daarom zet Sant’Egidio ook in 2024 traditiegetrouw het nieuwe jaar in met een vredeswandeling. Jong en oud, mensen van verschillende afkomst en religie lopen die dag schouder aan schouder voor vrede in de stad en […]