Europeans for Peace brengen de zomer in solidariteit naar Athene

Europeans for Peace brengen de zomer in solidariteit naar Athene- enkele beelden

De “Europeans for Peace”, is de beweging van jongvolwassenen binnen Sant’Egidio, die zich deze zomer met veel enthousiasme heeft ingezet. Een delegatie uit Nederland en België reisde deze zomer af naar Athene om deel te nemen aan de zomer in solidariteit van Sant’Egidio.

Elke dag hebben ze met toewijding de “School van Vrede” opgezet, waar kinderen tussen 3 en 15 jaar uit vluchtelingenkampen samenkomen. Een plek vol activiteiten, plezier, zang en dans, maar ook een ruimte waar ze in het Engels gesprekken voerden over de wereld, oorlog, vrede en hoe deze veerkrachtige kinderen de toekomst zien.

Uit deze bijzondere interacties ontstond een kunstwerk, prachtig gecreëerd door de handen van de adolescenten uit het kamp. Het kunstwerk toont twee handen die een burg van liefde vormen. Op deze brug reiken kinderen van over de hele wereld elkaar de hand, een ontroerende vertegenwoordiging van hun verlangen naar vrede. De vredesduif symboliseert de diepgewortelde wens voor vrede in onze wereld.

“ Europeans for Peace “ wil deze wens van de kinderen ernstig nemen en engageert zich om met meer passie en doorzettingsvermogen het werk voor vrede van Sant’Egidio verder te zetten. Samen streven ze ernaar om de wereld vanuit liefde en begrip te verbinden, als een levendige voortzetting van de brug die deze moedige kinderen symbolisch hebben gemaakt.

 

Galerie

Agenda

16 juli 2024

Elke zomer zet Simeon en Hanna zijn tuin en deuren open voor vriendschap en ontmoeting. Familie, vrienden en sympathisanten zijn welkom op volgende dinsdagen van 15-17u in het Huis van Sant’Egidio te Kammenstraat 51, 2000 Antwerpen. 16 juli – Zingen met Jan op de accordeon en taart 23 juli – Shajin op de klarinet en […]

21 juli 2024

Op 21 juli vindt de jaarlijkse zomeruitstap “Volkeren van Vrede” plaats, georganiseerd door Sant’Egidio. Dit jaar brengen we een bezoek aan het Atomium in Brussel en iedereen is welkom! We vertrekken om 8u30 met de bus aan Tutti (St. Bartholomeusstraat 9, 2170 Merksem). Voor ‘s middags vragen we om zelf een picknick mee te nemen […]