“Een schreeuw om vrede” – Slotplechtigheid in Colosseum

 

Vandaag, dinsdag 25 oktober 2022, vindt de afsluiting plaats van de interreligieuze bijeenkomst “Een schreeuw om vrede. Religies en culturen in dialoog”, met het eigenlijke Gebed voor de Vrede in en aan het Colosseum in Rome.

Paus Franciscus en tal van andere religieuze leiders hebben hun deelneming bevestigd.

De plechtigheid, die begint om 16u30 en eindigt om 18u, is rechtstreeks te volgen via de kanalen van Sant’Egidio, onder meer de website www.santegidio.org

Over de opening van eergisteren, zondag, met onder meer de bijdragen van stichter Andrea Riccardi en de staatshoofden Sergio Mattarella en Emmanuel Macron, leest u meer hier:

 

Galerie

Agenda

2 februari 2024

Op zaterdag 2 februari en zondag 3 februari werden er in Antwerpen-Centrum, Merksem, Linkeroever, Hoboken en Borgerhout pannenkoekenfeesten gehouden ter gelegenheid van Lichtmis. Kinderen, jongeren, nieuwe Antwerpenaren en ouderen nemen deel aan deze feesten.

1 januari 2024

Oorlog is de vader van alle armoede. Wie opkomt voor de armen, moet zich ook inzetten voor de vrede. Precies daarom zet Sant’Egidio ook in 2024 traditiegetrouw het nieuwe jaar in met een vredeswandeling. Jong en oud, mensen van verschillende afkomst en religie lopen die dag schouder aan schouder voor vrede in de stad en […]