Shahbaz Bhatti

Op 2 maart wordt in het gebed van Sant’Egidio in Santa Maria in Trastevere Shahbaz Bhatti herdacht. Hij was een Pakistaanse christen, die zich inzette voor dialoog en vrede. Op die dag is het tien jaar geleden dat de Pakistaanse minister vermoord werd in Islamabad. Dat hij het opnam voor christenen en andere minderheden werd hem fataal.

Shahbaz Bhatti was een goede vriend van Sant’Egidio, een man van vrede en gebed. Hij zette zich in voor de dialoog tussen de verschillende godsdiensten in zijn land. Zijn bijbel, waarin hij dagelijks las, wordt bewaard in de basiliek van San Bartolomeo op het eiland in de Tiber, die is toegewijd aan de gedachtenis van de martelaren van onze tijd.

Volg het gebed live via www.santegidio.org

Gallerij

Agenda

8 juni 2023

We hebben het genoegen u uit te nodigen voor een bijeenkomst getiteld “The War in Ukraine: A Call for Peace”, gepromoot door de katholieke beweging Gemeenschap en Bevrijding. Aan het rondetafelgesprek zullen vooraanstaande academici deelnemen. Sprekers: Prof. Jan De Volder, Prof. Koen Schoors, Prof. Laura Rizzerio Voor meer informatie en inschrijving: kerknet.be

24 augustus 2023

Van 25 tot 27 augustus 2023 blaast Youth for Peace, de jongerenbeweging van Sant’Egidio, verzamelen voor een Jongerenweekend in het Italiaanse Padua-Venetië. Geïnteresseerde jongeren tussen 15 en 25 jaar kunnen zich hier inschrijven.