Shahbaz Bhatti

Op 2 maart wordt in het gebed van Sant’Egidio in Santa Maria in Trastevere Shahbaz Bhatti herdacht. Hij was een Pakistaanse christen, die zich inzette voor dialoog en vrede. Op die dag is het tien jaar geleden dat de Pakistaanse minister vermoord werd in Islamabad. Dat hij het opnam voor christenen en andere minderheden werd hem fataal.

Shahbaz Bhatti was een goede vriend van Sant’Egidio, een man van vrede en gebed. Hij zette zich in voor de dialoog tussen de verschillende godsdiensten in zijn land. Zijn bijbel, waarin hij dagelijks las, wordt bewaard in de basiliek van San Bartolomeo op het eiland in de Tiber, die is toegewijd aan de gedachtenis van de martelaren van onze tijd.

Volg het gebed live via www.santegidio.org

Galerie

Agenda

4 mei 2024

Op zaterdag 4 mei 2024, van 11 tot 18u, zetten de Amici de deuren van hun kunstatelier in Merksem wijd open. Zij vinden het fijn om je te vertellen over wie ze zijn, over hun wekelijkse activiteiten bij ‘de Amici’ en de kunst die ze maken. De Amici bouwen aan een inclusieve maatschappij waarin mensen met […]

28 april 2024

Op zondag, 28 april, om 11u, gaat Mgr. Luc Terlinden, aartsbisschop van Mechelen- Brussel, de dankviering voor in de OLV ter Rijkeklarenkerk, Brussel.