Sierra Leone op weg naar de afschaffing van de doodstraf

De Gemeenschap van Sant’Egidio is opgetogen over het besluit van de regering van de Republiek Sierra Leone om het wetsontwerp om de doodstraf af te schaffen aan het parlement voor te leggen en hoopt dat het spoedig zal worden goedgekeurd. Sant’Egidio heeft het proces van afschaffing van de doodstraf in dit West-Afrikaanse land begeleid. Ministers van Justitie van Sierra Leone namen eerder deel aan de conferenties die jaarlijks worden georganiseerd met het oog op de afschaffing van de doodstraf wereldwijd. De Gemeenschap zal zich blijven inzetten voor de verdediging van het recht op leven en ervoor blijven ijveren dat Afrika, na Europa, het tweede continent wordt zonder doodstraf.

Galerie

Agenda

2 februari 2024

Op zaterdag 2 februari en zondag 3 februari werden er in Antwerpen-Centrum, Merksem, Linkeroever, Hoboken en Borgerhout pannenkoekenfeesten gehouden ter gelegenheid van Lichtmis. Kinderen, jongeren, nieuwe Antwerpenaren en ouderen nemen deel aan deze feesten.

1 januari 2024

Oorlog is de vader van alle armoede. Wie opkomt voor de armen, moet zich ook inzetten voor de vrede. Precies daarom zet Sant’Egidio ook in 2024 traditiegetrouw het nieuwe jaar in met een vredeswandeling. Jong en oud, mensen van verschillende afkomst en religie lopen die dag schouder aan schouder voor vrede in de stad en […]