Steun onze vakanties voor kansarme kinderen

Voorbereidingen vakanties Scholen van Vrede

De voorbereidingen voor de vakanties van de Scholen van Vrede zijn sinds eind juni gestart. De jongeren – die als vrijwilligers meegaan – zijn volop begonnen met de activiteiten voor te bereiden, die plaatsvinden tijdens deze vakanties. De activiteiten omvatten onder andere spelletjes, creatieve bezigheden en daguitstappen.

De Scholen van Vrede organiseren drie vakanties voor tal van kinderen uit kansarme wijken rond Antwerpen. De eerste vakantie is reeds bezig en de andere twee vakanties lopen nog tot 11 juli en vinden allemaal plaats in Nieuwpoort. Naast de leuke activiteiten wordt er tijdens deze momenten ook belang gehecht aan verse en gezonde maaltijden en het tafelen met elkaar. “In vrede willen leven” is namelijk dit jaar het thema, zo streven we ernaar dat kinderen met verschillende achtergronden en culturen in vrede kunnen samenleven.

Elk kind verdient een fijne vakantie en daarom is het nog steeds mogelijk om een donatie te doen. Uw bijdrage maakt het mogelijk om onvergetelijke ervaringen te creëren voor kinderen die dit hard nodig hebben. U vindt het donatie formulier hier.

Galerie

Agenda

16 juli 2024

Elke zomer zet Simeon en Hanna zijn tuin en deuren open voor vriendschap en ontmoeting. Familie, vrienden en sympathisanten zijn welkom op volgende dinsdagen van 15-17u in het Huis van Sant’Egidio te Kammenstraat 51, 2000 Antwerpen. 16 juli – Zingen met Jan op de accordeon en taart 23 juli – Shajin op de klarinet en […]

21 juli 2024

Op 21 juli vindt de jaarlijkse zomeruitstap “Volkeren van Vrede” plaats, georganiseerd door Sant’Egidio. Dit jaar brengen we een bezoek aan het Atomium in Brussel en iedereen is welkom! We vertrekken om 8u30 met de bus aan Tutti (St. Bartholomeusstraat 9, 2170 Merksem). Voor ‘s middags vragen we om zelf een picknick mee te nemen […]