Tent van de vriendschap voor de vluchtelingen van Lesbos

Duizenden vluchtelingen verblijven nog steeds op het Griekse eiland Lesbos en de Gemeenschap gaat ook dit jaar weer naar hen toe, voor een derde zomer van solidariteit. De eerste groepen vrijwilligers, afkomstig uit verschillende Europese landen (van Italië tot Polen, Slowakije en andere), zijn enkele dagen geleden aangekomen, net vóór de week waarin de moslims Eid al-Adha vieren, het feest waarop het offer van Abraham wordt herdacht.

Vlak bij het vluchtelingenkamp (“Moria 2”, gebouwd bij de zee na de brand die het oude kamp afgelopen september verwoestte) waar ongeveer 4500 mensen wonen, heeft Sant’Egidio een grote rood-gele tent opgezet, de tent van de vriendschap.

Hier bracht de Gemeenschap, met inachtneming van de anti-covidmaatregelen, een feestelijke sfeer onder de Afghaanse en Afrikaanse vluchtelingen van islamitische religie, voornamelijk uit Congo, Burundi en Somalië. Iedereen kreeg een pakje met typische zoetigheden, elk gezin een boodschappenpakket met rijst, saus, tonijn, brood en koekjes. Voor de kinderen, speelgoed, pennen, potloden en snoepjes.

Dit is nog maar het begin van de #santegidiosummer, waarbij tot eind augustus zo’n 250 vrijwilligers uit vele Europese landen samenkomen om voedsel te verstrekken, kinderen en volwassenen naar school te sturen en taalcursussen te geven.

 

Als u onze activiteiten wilt steunen, kunt u een donatie doen: alle hulp is waardevol.

Bezoek de website dona.santegidio.org en doneer met vermelding: “Sant’Egidio Zomer met de vluchtelingen van Lesbos”.

Doe mee aan de fondsenwerving op Facebook: klik hier

Schenken via bankoverschrijving: IBAN: IT67D076010320000807040 BIC/SWIFT-code: BPPIITRRXXX Begunstigde: Comunità di S.Egidio-ACAP Onlus – Piazza S.Egidio 3/a, 00153 – Roma Vermelding: Sant’Egidio Zomer met de vluchtelingen van Lesbos

Galerie

Agenda

28 april 2024

Op zondag, 28 april, om 11u, gaat Mgr. Luc Terlinden, aartsbisschop van Mechelen- Brussel, de dankviering voor in de OLV ter Rijkeklarenkerk, Brussel.

14 april 2024

Op zondag, 14 april 2024 om 14u30 gaan kardinaal Jean-Claude Hollerich, aartsbisschop van Luxemburg en Mgr Johan Bonny, bisschop van Antwerpen, een feestelijke dankviering voor in de OLV-kathedraal van Antwerpen