Tenten van Vriendschap – Cyprus

Deze dagen komen elke dag zo’n 550 mensen eten onder de Tenten van de Vriendschap, vlak naast het vluchtelingenkamp van Pournara. Om hen te verwelkomen heeft Sant’Egidio mensen uit Italië, Frankrijk, België, Spanje, samen met jonge vluchtelingen die zich als vrijwilliger hebben aangesloten en zich elke dag met enthousiasme en trouw inzetten aan de tafels of in de School van de Vrede met de kinderen. Aan de muur van het huisje, waar zij studeren en tekenen, is de “muur van vrede” ontsproten, waar jong en oud tekeningen, gedachten, brieven ophangen. Voor meer informatie en beelden, klik hier.

Op zaterdag 13 augustus vond naast het kamp een prachtige liturgie plaats met 150 vluchtelingen, voorgegaan door de aartsbisschop van Cyprus. Bekijk hieronder enkele beelden.

 

Gallerij

Agenda

8 juni 2023

We hebben het genoegen u uit te nodigen voor een bijeenkomst getiteld “The War in Ukraine: A Call for Peace”, gepromoot door de katholieke beweging Gemeenschap en Bevrijding. Aan het rondetafelgesprek zullen vooraanstaande academici deelnemen. Sprekers: Prof. Jan De Volder, Prof. Koen Schoors, Prof. Laura Rizzerio Voor meer informatie en inschrijving: kerknet.be

24 augustus 2023

Van 25 tot 27 augustus 2023 blaast Youth for Peace, de jongerenbeweging van Sant’Egidio, verzamelen voor een Jongerenweekend in het Italiaanse Padua-Venetië. Geïnteresseerde jongeren tussen 15 en 25 jaar kunnen zich hier inschrijven.