Tenten van Vriendschap – Cyprus

Deze dagen komen elke dag zo’n 550 mensen eten onder de Tenten van de Vriendschap, vlak naast het vluchtelingenkamp van Pournara. Om hen te verwelkomen heeft Sant’Egidio mensen uit Italië, Frankrijk, België, Spanje, samen met jonge vluchtelingen die zich als vrijwilliger hebben aangesloten en zich elke dag met enthousiasme en trouw inzetten aan de tafels of in de School van de Vrede met de kinderen. Aan de muur van het huisje, waar zij studeren en tekenen, is de “muur van vrede” ontsproten, waar jong en oud tekeningen, gedachten, brieven ophangen. Voor meer informatie en beelden, klik hier.

Op zaterdag 13 augustus vond naast het kamp een prachtige liturgie plaats met 150 vluchtelingen, voorgegaan door de aartsbisschop van Cyprus. Bekijk hieronder enkele beelden.

 

Galerie

Agenda

28 april 2024

Op zondag, 28 april, om 11u, gaat Mgr. Luc Terlinden, aartsbisschop van Mechelen- Brussel, de dankviering voor in de OLV ter Rijkeklarenkerk, Brussel.

14 april 2024

Op zondag, 14 april 2024 om 14u30 gaan kardinaal Jean-Claude Hollerich, aartsbisschop van Luxemburg en Mgr Johan Bonny, bisschop van Antwerpen, een feestelijke dankviering voor in de OLV-kathedraal van Antwerpen