Tragedie Calais

Vluchtelingenkamp Calais

 

Gisteren zijn op het Kanaal ter hoogte van Calais minstens 29 migranten verdronken, onder wie vrouwen en kinderen. Sant’Egidio zal de slachtoffers van deze nieuwe menselijke tragedie op de Noordzee herdenken in het gebed, vanavond donderdag (19u30) in de OLV-ter-Rijkeklarenkerk in Brussel, morgenavond vrijdag (19u30) in de Sint-Carolus Borromeuskerk in Antwerpen. Sant’Egidio vraagt van ons land, de Europese Unie, en het Verenigd Koninkrijk dringend een andere politiek, die veilige en legale migratie mogelijk maakt. Vrijwilligers van Sant’Egidio brengen geregeld voedsel en andere vormen van hulp aan de migranten in Calais en Duinkerken.

Galerie

Agenda

2 februari 2024

Op zaterdag 2 februari en zondag 3 februari werden er in Antwerpen-Centrum, Merksem, Linkeroever, Hoboken en Borgerhout pannenkoekenfeesten gehouden ter gelegenheid van Lichtmis. Kinderen, jongeren, nieuwe Antwerpenaren en ouderen nemen deel aan deze feesten.

1 januari 2024

Oorlog is de vader van alle armoede. Wie opkomt voor de armen, moet zich ook inzetten voor de vrede. Precies daarom zet Sant’Egidio ook in 2024 traditiegetrouw het nieuwe jaar in met een vredeswandeling. Jong en oud, mensen van verschillende afkomst en religie lopen die dag schouder aan schouder voor vrede in de stad en […]