‘Tutti’ opent zijn deuren voor ieder

Het nieuwste project van Sant’Egidio in Antwerpen heet “Tutti”.  Vanaf oktober opent Tutti zijn deuren voor kwetsbare mensen. Er zal een zinvolle dagbesteding worden aangeboden in het teken van de solidariteit. Er komen gratis oefenkansen Nederlands voor nieuwkomers en andere dagactiviteiten.

In het kader van de gemeenschapsvorming in de wijk, werd de voormalige “Zaal Bart” opgeknapt. Ze kan gehuurd worden door groeperingen voor optredens, voorstellingen en feesten.

De nieuwe naam “Tutti” verwijst naar de toespraak van Paus Franciscus ter gelegenheid van de 50ste verjaardag van Sant’Egidio. Het viel hem op dat Sant’Egidio alle soorten mensen (Tutti!) bij elkaar bracht en dat dit deel uitmaakt van de roeping van Sant’Egidio.

Tutti is gelegen aan de Sint-Bartholomeuskerk, Sint-Bartholomeusstraat 9A, Merksem.

Contact en info: marielle.debolle@santegidio.be

Lees hier het artikel in de Gazet van Antwerpen.

Galerie

Agenda

9 oktober 2023

Gebed met en voor vluchtelingen – Naar aanleiding van de 109e Werelddag van Migranten en Vluchtelingen zal op maandag 9 oktober aanstaande om 19u30 een gebed met en voor vluchtelingen plaatsvinden in de Sint-Carolus Borromeuskerk te Antwerpen. Deze werelddag vindt haar oorsprong in 1914, en vandaag is het meer dan ooit een oproep om ons […]

18 oktober 2023

Vorig jaar ging Sant’Egidio in Antwerpen van start met het ondersteuningsprogramma Leve de Ouderen! voor thuiswonende 80-plussers. Leve de Ouderen! brengt samen met een breed netwerk van ouderen, zorgprofessionals en betrokken buurtbewoners vernieuwende inzichten in ouderenzorg in de praktijk. We nodigen u graag uit om de presentatie bij te wonen op het Antwerpse Stadhuis en […]