‘Tutti’ opent zijn deuren voor ieder

Het nieuwste project van Sant’Egidio in Antwerpen heet “Tutti”.  Vanaf oktober opent Tutti zijn deuren voor kwetsbare mensen. Er zal een zinvolle dagbesteding worden aangeboden in het teken van de solidariteit. Er komen gratis oefenkansen Nederlands voor nieuwkomers en andere dagactiviteiten.

In het kader van de gemeenschapsvorming in de wijk, werd de voormalige “Zaal Bart” opgeknapt. Ze kan gehuurd worden door groeperingen voor optredens, voorstellingen en feesten.

De nieuwe naam “Tutti” verwijst naar de toespraak van Paus Franciscus ter gelegenheid van de 50ste verjaardag van Sant’Egidio. Het viel hem op dat Sant’Egidio alle soorten mensen (Tutti!) bij elkaar bracht en dat dit deel uitmaakt van de roeping van Sant’Egidio.

Tutti is gelegen aan de Sint-Bartholomeuskerk, Sint-Bartholomeusstraat 9A, Merksem.

Contact en info: marielle.debolle@santegidio.be

Lees hier het artikel in de Gazet van Antwerpen.

Galerie

Agenda

28 april 2024

Op zondag, 28 april, om 11u, gaat Mgr. Luc Terlinden, aartsbisschop van Mechelen- Brussel, de dankviering voor in de OLV ter Rijkeklarenkerk, Brussel.

14 april 2024

Op zondag, 14 april 2024 om 14u30 gaan kardinaal Jean-Claude Hollerich, aartsbisschop van Luxemburg en Mgr Johan Bonny, bisschop van Antwerpen, een feestelijke dankviering voor in de OLV-kathedraal van Antwerpen