Vaccinatie daklozen

Gisteren vond er een vaccinatieronde plaats in Kamiano in Antwerpen. 120 dak- en thuislozen kregen er het vaccin van Johnson&Johnson aangeboden.

Sociale organisaties werkten samen met Vaccovid en de Antwerpse eerstelijnszones een gedecentreerd vaccinatieplan uit voor dak- en thuislozen, zodat niemand uit de boot valt. (Voor meer info over partners en data, klik hier).

Met uitermate veel zorg en professionaliteit ontving Kamiano gisteren de belangstellenden. De mensen waren erg blij met de mogelijkheid om een vaccin te krijgen en met het geduld en de sympathie waarmee alle bezorgdheden en vragen omtrent een vaccinatie beantwoord werden. Het gezelschap van de vrijwilligers die iedereen een drankje en versnapering aanboden tijdens de wachtperiode na de inenting en de uitleg die gegeven werd in verschillende talen over eventuele bijwerkingen en wat dan te doen, werd erg geapprecieerd. Het was een mooie en geslaagde dag.

Galerie

Agenda

4 mei 2024

Op zaterdag 4 mei 2024, van 11 tot 18u, zetten de Amici de deuren van hun kunstatelier in Merksem wijd open. Zij vinden het fijn om je te vertellen over wie ze zijn, over hun wekelijkse activiteiten bij ‘de Amici’ en de kunst die ze maken. De Amici bouwen aan een inclusieve maatschappij waarin mensen met […]

28 april 2024

Op zondag, 28 april, om 11u, gaat Mgr. Luc Terlinden, aartsbisschop van Mechelen- Brussel, de dankviering voor in de OLV ter Rijkeklarenkerk, Brussel.