Verklaring van de Gemeenschap van Sant’Egidio na de aanslag in Wenen, 3 november 2020

De aanslag in Wenen op de avond van Allerzielen voegt zich bij de zovele geweldplegingen die de laatste dagen in Frankrijk hebben plaatsgevonden. De gemeenschap van Sant’Egidio leeft mee met alle slachtoffers, van welke gezindheid ook. Ze dankt de moslims en joden die hun meeleven en solidariteit hebben betuigd bij de aanslagen op christelijke kerken, zoals in Nice. We sluiten ons graag aan bij de uitspraak van de Imam Ahmad al-Tayyeb, sjeik van de gezaghebbende universiteit van Al-Azhar (Caïro, Egypte) die op de interreligieuze vredesbijeenkomst van Sant’Egidio “in de geest van Assisi” te Rome op 20 oktober 2020 verklaarde dat geweldplegingen niet kunnen gerechtvaardigd worden in naam van God. Gebedshuizen zijn plaatsen waar mensen hun toevlucht komen zoeken tegen alle vormen van kwaad. Daarom zijn ze traditioneel niet alleen plaatsen van gebed maar ook asielplaatsen voor wie voor geweld op de vlucht is. Ze vragen ieders respect als “broedplaatsen” voor wereldwijde broederschap onder alle mensen en volkeren, zoals paus Franciscus zegt in zijn jongste encycliek Fratelli Tutti.

 

 

Galerie

Agenda

28 april 2024

Op zondag, 28 april, om 11u, gaat Mgr. Luc Terlinden, aartsbisschop van Mechelen- Brussel, de dankviering voor in de OLV ter Rijkeklarenkerk, Brussel.

14 april 2024

Op zondag, 14 april 2024 om 14u30 gaan kardinaal Jean-Claude Hollerich, aartsbisschop van Luxemburg en Mgr Johan Bonny, bisschop van Antwerpen, een feestelijke dankviering voor in de OLV-kathedraal van Antwerpen