Vernissage DE (T)HUISKAMER van AtelierKamiano

Vernissage AtelierKamiano - DE (T)HUISKAMER

Op 6 juni vond de vernissage van DE (T)HUISKAMER plaats, ter ere van het vijfjarig bestaan van AtelierKamiano. Eveneens werd het boek van AtelierKamiano voorgesteld. Het was een feestelijke gebeurtenis waarbij de prachtige werken – gecreëerd door de Vrienden van de Straat – werden tentoongesteld. Tijdens de opening werden inspirerende toespraken gehouden door begeleiders Maud en Pien, atelierganger Alicio, voorzitter Hilde Kieboom, schepen van Sociale Zaken van de stad Antwerpen, Tatjana Scheck en directrice van het Museum Plantin-Moretus, Iris Kockelbergh.

Felicitaties aan alle ateliergangers en begeleiders voor hun toewijding en creativiteit, die deze indrukwekkende tentoonstelling mogelijk hebben gemaakt. De kunstwerken weerspiegelen de ervaringen en verhalen van de afgelopen vijf jaar en bieden een unieke kijk in hun wereld.

U bent van harte welkom om de tentoonstelling te bewonderen tijdens de volgende momenten: zaterdag 8 juni, woensdag 12 juni tot en met zaterdag 15 juni en woensdag 19 juni tot en met zaterdag 22 juni, telkens van 12:00 tot 17:00 uur. De tentoonstelling vindt plaats in het Huis van Sant’Egidio, Kammenstraat 51, 2000 Antwerpen. Ook is vanaf heden het boek verkrijgbaar, dat eveneens een prachtige weergave biedt van de afgelopen vijf jaar AtelierKamiano.

Op 7 juni publiceerde dagblad Gazet van Antwerpen het artikel “In de (T)huiskamer worden de onzichtbaren zichtbaar: Kamiano viert 30-jarige werking”, met onder andere de pakkende verhalen van enkele ateliergangers. Lees hier het volledige artikel. Indien het artikel niet zichtbaar is voor u, kan u door middel van het aanmaken van een gratis account op Gazet van Antwerpen het artikel alsnog lezen.

Galerie

Agenda

16 juli 2024

Elke zomer zet Simeon en Hanna zijn tuin en deuren open voor vriendschap en ontmoeting. Familie, vrienden en sympathisanten zijn welkom op volgende dinsdagen van 15-17u in het Huis van Sant’Egidio te Kammenstraat 51, 2000 Antwerpen. 16 juli – Zingen met Jan op de accordeon en taart 23 juli – Shajin op de klarinet en […]

21 juli 2024

Op 21 juli vindt de jaarlijkse zomeruitstap “Volkeren van Vrede” plaats, georganiseerd door Sant’Egidio. Dit jaar brengen we een bezoek aan het Atomium in Brussel en iedereen is welkom! We vertrekken om 8u30 met de bus aan Tutti (St. Bartholomeusstraat 9, 2170 Merksem). Voor ‘s middags vragen we om zelf een picknick mee te nemen […]