Vernissage DE (T)HUISKAMER van AtelierKamiano

Vernissage AtelierKamiano - DE (T)HUISKAMER

Op 6 juni vond de vernissage van DE (T)HUISKAMER plaats, ter ere van het vijfjarig bestaan van AtelierKamiano. Eveneens werd het boek van AtelierKamiano voorgesteld. Het was een feestelijke gebeurtenis waarbij de prachtige werken – gecreëerd door de Vrienden van de Straat – werden tentoongesteld. Tijdens de opening werden inspirerende toespraken gehouden door begeleiders Maud en Pien, atelierganger Alicio, voorzitter Hilde Kieboom, schepen van Sociale Zaken van de stad Antwerpen, Tatjana Scheck en directrice van het Museum Plantin-Moretus, Iris Kockelbergh.

Felicitaties aan alle ateliergangers en begeleiders voor hun toewijding en creativiteit, die deze indrukwekkende tentoonstelling mogelijk hebben gemaakt. De kunstwerken weerspiegelen de ervaringen en verhalen van de afgelopen vijf jaar en bieden een unieke kijk in hun wereld.

U bent van harte welkom om de tentoonstelling te bewonderen tijdens de volgende momenten: zaterdag 8 juni, woensdag 12 juni tot en met zaterdag 15 juni en woensdag 19 juni tot en met zaterdag 22 juni, telkens van 12:00 tot 17:00 uur. De tentoonstelling vindt plaats in het Huis van Sant’Egidio, Kammenstraat 51, 2000 Antwerpen. Ook is vanaf heden het boek verkrijgbaar, dat eveneens een prachtige weergave biedt van de afgelopen vijf jaar AtelierKamiano.

Op 7 juni publiceerde dagblad Gazet van Antwerpen het artikel “In de (T)huiskamer worden de onzichtbaren zichtbaar: Kamiano viert 30-jarige werking”, met onder andere de pakkende verhalen van enkele ateliergangers. Lees hier het volledige artikel. Indien het artikel niet zichtbaar is voor u, kan u door middel van het aanmaken van een gratis account op Gazet van Antwerpen het artikel alsnog lezen.

Galerie

Agenda

8 juni 2024

Samen met de dertigste verjaardag van Kamiano – de dak- en thuislozenwerking van Sant’Egidio in Antwerpen – viert AtelierKamiano zijn vijfde verjaardag.  Dat gebeurt met een tentoonstelling en presentatie van een boek, dat ter gelegenheid van deze feestelijke gebeurtenis wordt uitgebracht. Tijdens de tentoonstelling ‘DE (T)HUISKAMER’ kan u de werken bewonderen die de afgelopen vijf […]

11 juni 2024

Op dinsdag 11 juni 2024 vindt het evenement ‘VOICES OF HOPE’ plaats, dit is een evenement gewijd aan Wereldvluchtelingendag (20 juni), waarbij positieve migratieverhalen en succesvolle programma’s in het werken met migranten en vluchtelingen onder de aandacht worden gebracht. ‘VOICES OF HOPE’ wil inspireren, onderwijzen en begrip brengen door middel van persoonlijke verhalen en inzichten […]