Vrouwen voor Vrede – 8 maart 2024

“Vrouwen voor Vrede”

Op vrijdag, 8 maart 2024 (Vrouwendag) op de middag (13u) organiseerde Sant’Egidio een korte symbolische ontmoeting op het Koningin Astridplein voor het Centraal Station in Antwerpen.

Samen lanceerden de vrouwen een oproep tot vrede in Europa en in de wereld, die momenteel door zoveel conflicten en oorlogsretoriek worden getekend.

Oorlogvoeren is overwegend een mannenzaak, die evenwel vrouwen buitensporig treft. De deelnemers betuigen hun solidariteit met alle vrouwen die getroffen worden omdat hun geliefde vader, man, partner, of kind gedood wordt of gewond raakt. Met alle vrouwen die op de vlucht zijn, die slachtoffer worden van seksueel of ander geweld.

De deelnemers riepen de machthebbers op alles op alles te zetten om diplomatieke oplossingen te bekomen voor de lopende oorlogen en gewapende conflicten en om uitbreidingen en nieuwe conflicten te voorkomen.

Zie ook het filmpje op onze Facebookpagina.

Berichtgeving in de media:

Galerie

Agenda

28 april 2024

Op zondag, 28 april, om 11u, gaat Mgr. Luc Terlinden, aartsbisschop van Mechelen- Brussel, de dankviering voor in de OLV ter Rijkeklarenkerk, Brussel.

14 april 2024

Op zondag, 14 april 2024 om 14u30 gaan kardinaal Jean-Claude Hollerich, aartsbisschop van Luxemburg en Mgr Johan Bonny, bisschop van Antwerpen, een feestelijke dankviering voor in de OLV-kathedraal van Antwerpen