Vrouwen voor Vrede – 8 maart 2024

“Vrouwen voor Vrede”

Op vrijdag, 8 maart 2024 (Vrouwendag) op de middag (13u) organiseerde Sant’Egidio een korte symbolische ontmoeting op het Koningin Astridplein voor het Centraal Station in Antwerpen.

Samen lanceerden de vrouwen een oproep tot vrede in Europa en in de wereld, die momenteel door zoveel conflicten en oorlogsretoriek worden getekend.

Oorlogvoeren is overwegend een mannenzaak, die evenwel vrouwen buitensporig treft. De deelnemers betuigen hun solidariteit met alle vrouwen die getroffen worden omdat hun geliefde vader, man, partner, of kind gedood wordt of gewond raakt. Met alle vrouwen die op de vlucht zijn, die slachtoffer worden van seksueel of ander geweld.

De deelnemers riepen de machthebbers op alles op alles te zetten om diplomatieke oplossingen te bekomen voor de lopende oorlogen en gewapende conflicten en om uitbreidingen en nieuwe conflicten te voorkomen.

Zie ook het filmpje op onze Facebookpagina.

Berichtgeving in de media:

Galerie

Agenda

16 juli 2024

Elke zomer zet Simeon en Hanna zijn tuin en deuren open voor vriendschap en ontmoeting. Familie, vrienden en sympathisanten zijn welkom op volgende dinsdagen van 15-17u in het Huis van Sant’Egidio te Kammenstraat 51, 2000 Antwerpen. 16 juli – Zingen met Jan op de accordeon en taart 23 juli – Shajin op de klarinet en […]

21 juli 2024

Op 21 juli vindt de jaarlijkse zomeruitstap “Volkeren van Vrede” plaats, georganiseerd door Sant’Egidio. Dit jaar brengen we een bezoek aan het Atomium in Brussel en iedereen is welkom! We vertrekken om 8u30 met de bus aan Tutti (St. Bartholomeusstraat 9, 2170 Merksem). Voor ‘s middags vragen we om zelf een picknick mee te nemen […]