Werelddag van Grootouders en Ouderen 2022

 

Paus Franciscus heeft in 2021 de vierde zondag van juli uitgeroepen tot Werelddag van Grootouders en Ouderen.  Als thema werd gekozen voor: “Ze dragen nog vrucht als ze oud zijn” (Psalm 92,15).

Sant’Egidio vierde vandaag in de Sint-Carolus Borromeuskerk een feestelijke eucharistieviering in het teken van de solidariteit tussen jong en oud. Na de liturgie vond op het plein onder de stralende zon nog een intergenerationele ontmoeting plaats, waarbij de ouderen een roos ontvingen en getrakteerd werden op een ijsje.

Lees hier de boodschap van Paus Franciscus naar aanleiding van deze tweede Werelddag van Grootouders en Ouderen.

Gallerij

Agenda

8 juni 2023

We hebben het genoegen u uit te nodigen voor een bijeenkomst getiteld “The War in Ukraine: A Call for Peace”, gepromoot door de katholieke beweging Gemeenschap en Bevrijding. Aan het rondetafelgesprek zullen vooraanstaande academici deelnemen. Sprekers: Prof. Jan De Volder, Prof. Koen Schoors, Prof. Laura Rizzerio Voor meer informatie en inschrijving: kerknet.be

24 augustus 2023

Van 25 tot 27 augustus 2023 blaast Youth for Peace, de jongerenbeweging van Sant’Egidio, verzamelen voor een Jongerenweekend in het Italiaanse Padua-Venetië. Geïnteresseerde jongeren tussen 15 en 25 jaar kunnen zich hier inschrijven.