Herfstconcerten voor Werelddag van de Armen

Afbeelding van het Herfstconcert van Sant'Egidio tijdens de Werelddag van de Armen 2023.

Een nieuwe herfst, een nieuwe ontmoeting. Daarvoor staan de herfstconcerten ook dit jaar weer garant. Met muziek als universele taal zullen oude en nieuwe Antwerpenaren elkaar ontmoeten.

De herfstconcerten, die plaatsvonden op zaterdag 18 en 25 november 2023, stonden in het teken van de Werelddag van de Armen, die voor de zevende keer gevierd werd op initiatief van paus Franciscus.

Plaats van afspraak in hartje Merksem was Tutti, een sociaal-cultureel ontmoetingscentrum voor kwetsbare buurtbewoners en al wie het sociale weefsel in de buurt wil versterken.
Tijdens het herfstconcert waren de ouderen uit de wijk te gast die gekend zijn via Tutti of het programma Leve de Ouderen! en de nieuwkomers en vluchtelingen die in het ontmoetingscentrum taaloefenkansen krijgen. Op het programma stond Hugo Goedemé, die muziek bracht uit de jaren 1960 en 1970.

In het centrum van Antwerpen zwaaiden de deuren open van het Huis van Sant’Egidio in de Kammenstraat 51. Om 14u30 was er een gebed in de kapel en om 15u startte het herfstconcert van en voor oude en nieuwe Antwerpenaren. Cursisten van de taalschool bereiden het feest voor en serveren koffie en gebak. Daarna kon er gedanst worden op accordeonklanken. Ook hier stond de ontmoeting centraal tussen de oudere generatie en al wie nieuw is in ons land. Want vriendschap kent leeftijd noch grenzen.

Galerie

Agenda

16 juli 2024

Elke zomer zet Simeon en Hanna zijn tuin en deuren open voor vriendschap en ontmoeting. Familie, vrienden en sympathisanten zijn welkom op volgende dinsdagen van 15-17u in het Huis van Sant’Egidio te Kammenstraat 51, 2000 Antwerpen. 16 juli – Zingen met Jan op de accordeon en taart 23 juli – Shajin op de klarinet en […]

21 juli 2024

Op 21 juli vindt de jaarlijkse zomeruitstap “Volkeren van Vrede” plaats, georganiseerd door Sant’Egidio. Dit jaar brengen we een bezoek aan het Atomium in Brussel en iedereen is welkom! We vertrekken om 8u30 met de bus aan Tutti (St. Bartholomeusstraat 9, 2170 Merksem). Voor ‘s middags vragen we om zelf een picknick mee te nemen […]