Werelddag van Grootouders en Ouderen

Paus Franciscus heeft de vierde zondag van Juli uitgeroepen tot Werelddag van Grootouders en Ouderen. Als thema werd gekozen voor: ik ben met jullie alle dagen (Mt. 28).

Ter gelegenheid hiervan organiseerde Sant’Egidio gisteren een feestelijke en intergenerationele eucharistieviering in de Sint-Carolus Borromeuskerk in Antwerpen.

Tijdens de viering werd de boodschap van de paus aan de ouderen voorgelezen: “Ik zou u willen zeggen dat u onmisbaar bent om in broederlijkheid en vriendschap de wereld van morgen gestalte te geven, de wereld waarin wij en onze kinderen en kleinkinderen zullen leven als de storm is gaan liggen. Drie pijlers moeten deze nieuwe wereld ondersteunen, die u, beter dan anderen, kunt helpen oprichten: dromen, herinneringen en gebeden. De nabijheid van de Heer zal de kracht geven om een nieuwe reis aan te vatten, zelfs aan de meest kwetsbaren onder ons, langs de wegen van dromen, herinneringen en gebeden”.

Na de viering deelden jongeren rozen en ijsjes uit aan hun oudere vrienden.

Ook in Brussel bracht Sant’Egidio  jong en oud bijeen in het teken van deze werelddag.

Galerie

Agenda

2 februari 2024

Op zaterdag 2 februari en zondag 3 februari werden er in Antwerpen-Centrum, Merksem, Linkeroever, Hoboken en Borgerhout pannenkoekenfeesten gehouden ter gelegenheid van Lichtmis. Kinderen, jongeren, nieuwe Antwerpenaren en ouderen nemen deel aan deze feesten.

1 januari 2024

Oorlog is de vader van alle armoede. Wie opkomt voor de armen, moet zich ook inzetten voor de vrede. Precies daarom zet Sant’Egidio ook in 2024 traditiegetrouw het nieuwe jaar in met een vredeswandeling. Jong en oud, mensen van verschillende afkomst en religie lopen die dag schouder aan schouder voor vrede in de stad en […]