Werelddag van Grootouders en Ouderen

Paus Franciscus heeft de vierde zondag van Juli uitgeroepen tot Werelddag van Grootouders en Ouderen. Als thema werd gekozen voor: ik ben met jullie alle dagen (Mt. 28).

Ter gelegenheid hiervan organiseerde Sant’Egidio gisteren een feestelijke en intergenerationele eucharistieviering in de Sint-Carolus Borromeuskerk in Antwerpen.

Tijdens de viering werd de boodschap van de paus aan de ouderen voorgelezen: “Ik zou u willen zeggen dat u onmisbaar bent om in broederlijkheid en vriendschap de wereld van morgen gestalte te geven, de wereld waarin wij en onze kinderen en kleinkinderen zullen leven als de storm is gaan liggen. Drie pijlers moeten deze nieuwe wereld ondersteunen, die u, beter dan anderen, kunt helpen oprichten: dromen, herinneringen en gebeden. De nabijheid van de Heer zal de kracht geven om een nieuwe reis aan te vatten, zelfs aan de meest kwetsbaren onder ons, langs de wegen van dromen, herinneringen en gebeden”.

Na de viering deelden jongeren rozen en ijsjes uit aan hun oudere vrienden.

Ook in Brussel bracht Sant’Egidio  jong en oud bijeen in het teken van deze werelddag.

Galerie

Agenda

16 september 2023

Op zaterdag 16 september vieren wij het 5 jarig bestaan van ons Sociaal Ecologisch project Laudato Si’ ook bekend als Kringwinkel Linkeroever en tweedehandswinkel. We vieren dit samen met de jaarlijkse nazomermarkt op het plein naast de bibliotheek. Naast activiteiten in de winkel vanaf 10.00 uur zijn er 2 optredens gepland: HerMess om 14.15u en […]

10 september 2023

De jaarlijkse interreligieuze vredesbijeenkomst van Sant’Egidio vindt dit jaar plaats in de Duitse hoofdstad Berlijn, van 10 tot 12 september 2023. Het programma wordt later bekend gemaakt. Geïnteresseerden kunnen zich wel al aanmelden bij info@santegidio.be Voor meer informatie over deze jaarlijkse bijeenkomst kan u terecht op onze pagina over Vrede of neem een kijkje op de […]