Werelddag van Grootouders en Ouderen

Paus Franciscus heeft de vierde zondag van Juli uitgeroepen tot Werelddag van Grootouders en Ouderen. Als thema werd gekozen voor: ik ben met jullie alle dagen (Mt. 28).

Ter gelegenheid hiervan organiseerde Sant’Egidio gisteren een feestelijke en intergenerationele eucharistieviering in de Sint-Carolus Borromeuskerk in Antwerpen.

Tijdens de viering werd de boodschap van de paus aan de ouderen voorgelezen: “Ik zou u willen zeggen dat u onmisbaar bent om in broederlijkheid en vriendschap de wereld van morgen gestalte te geven, de wereld waarin wij en onze kinderen en kleinkinderen zullen leven als de storm is gaan liggen. Drie pijlers moeten deze nieuwe wereld ondersteunen, die u, beter dan anderen, kunt helpen oprichten: dromen, herinneringen en gebeden. De nabijheid van de Heer zal de kracht geven om een nieuwe reis aan te vatten, zelfs aan de meest kwetsbaren onder ons, langs de wegen van dromen, herinneringen en gebeden”.

Na de viering deelden jongeren rozen en ijsjes uit aan hun oudere vrienden.

Ook in Brussel bracht Sant’Egidio  jong en oud bijeen in het teken van deze werelddag.

Galerie

Agenda

8 juni 2024

Samen met de dertigste verjaardag van Kamiano – de dak- en thuislozenwerking van Sant’Egidio in Antwerpen – viert AtelierKamiano zijn vijfde verjaardag.  Dat gebeurt met een tentoonstelling en presentatie van een boek, dat ter gelegenheid van deze feestelijke gebeurtenis wordt uitgebracht. Tijdens de tentoonstelling ‘DE (T)HUISKAMER’ kan u de werken bewonderen die de afgelopen vijf […]

11 juni 2024

Op dinsdag 11 juni 2024 vindt het evenement ‘VOICES OF HOPE’ plaats, dit is een evenement gewijd aan Wereldvluchtelingendag (20 juni), waarbij positieve migratieverhalen en succesvolle programma’s in het werken met migranten en vluchtelingen onder de aandacht worden gebracht. ‘VOICES OF HOPE’ wil inspireren, onderwijzen en begrip brengen door middel van persoonlijke verhalen en inzichten […]