Een zalige Kerst!

Met Kerst vieren christenen de geboorte van een kind, Zoon van God, voor wie geen plaats was in de herberg. De gemeenschap van Sant’Egidio viert daarom elk jaar kerstfeesten met haar armste vrienden, mensen voor wie ze zich het hele jaar inzet.

Iedere Kerst geschiedt er een wonder, in de glimlach op het gezicht van iemand die uitgeput is, in de grens die vervaagt tussen wie helpt en geholpen wordt, in de middelen die lijken te ontbreken maar toch gevonden worden, in de gulheid en de solidariteit die elk jaar op gang komen en ervoor zorgen dat de grote tafels van vriendschap weer eens gedekt kunnen worden.

Het grootste wonder is misschien wel dat iedereen zijn plaats vindt aan die lange kersttafels. Dat jong en oud, mensen van hier en elders en van verschillende overtuigingen en religies in alle vriendschap samenkomen en die dag alleen maar aandacht hebben voor elkaar. Niemand verlaat de kerstfeesten van Sant’Egidio zonder geschenk. Maar het mooiste geschenk dat kunnen geven blijft onze vriendschap, onze tijd, de onverdeelde aandacht voor elkaar, over al onze verschillen heen.

Zalig kerstfeest!

Galerie

Agenda

2 februari 2024

Op zaterdag 2 februari en zondag 3 februari werden er in Antwerpen-Centrum, Merksem, Linkeroever, Hoboken en Borgerhout pannenkoekenfeesten gehouden ter gelegenheid van Lichtmis. Kinderen, jongeren, nieuwe Antwerpenaren en ouderen nemen deel aan deze feesten.

1 januari 2024

Oorlog is de vader van alle armoede. Wie opkomt voor de armen, moet zich ook inzetten voor de vrede. Precies daarom zet Sant’Egidio ook in 2024 traditiegetrouw het nieuwe jaar in met een vredeswandeling. Jong en oud, mensen van verschillende afkomst en religie lopen die dag schouder aan schouder voor vrede in de stad en […]