Een zalige Kerst!

Met Kerst vieren christenen de geboorte van een kind, Zoon van God, voor wie geen plaats was in de herberg. De gemeenschap van Sant’Egidio viert daarom elk jaar kerstfeesten met haar armste vrienden, mensen voor wie ze zich het hele jaar inzet.

Iedere Kerst geschiedt er een wonder, in de glimlach op het gezicht van iemand die uitgeput is, in de grens die vervaagt tussen wie helpt en geholpen wordt, in de middelen die lijken te ontbreken maar toch gevonden worden, in de gulheid en de solidariteit die elk jaar op gang komen en ervoor zorgen dat de grote tafels van vriendschap weer eens gedekt kunnen worden.

Het grootste wonder is misschien wel dat iedereen zijn plaats vindt aan die lange kersttafels. Dat jong en oud, mensen van hier en elders en van verschillende overtuigingen en religies in alle vriendschap samenkomen en die dag alleen maar aandacht hebben voor elkaar. Niemand verlaat de kerstfeesten van Sant’Egidio zonder geschenk. Maar het mooiste geschenk dat kunnen geven blijft onze vriendschap, onze tijd, de onverdeelde aandacht voor elkaar, over al onze verschillen heen.

Zalig kerstfeest!

Galerie

Agenda

16 juli 2024

Elke zomer zet Simeon en Hanna zijn tuin en deuren open voor vriendschap en ontmoeting. Familie, vrienden en sympathisanten zijn welkom op volgende dinsdagen van 15-17u in het Huis van Sant’Egidio te Kammenstraat 51, 2000 Antwerpen. 16 juli – Zingen met Jan op de accordeon en taart 23 juli – Shajin op de klarinet en […]

21 juli 2024

Op 21 juli vindt de jaarlijkse zomeruitstap “Volkeren van Vrede” plaats, georganiseerd door Sant’Egidio. Dit jaar brengen we een bezoek aan het Atomium in Brussel en iedereen is welkom! We vertrekken om 8u30 met de bus aan Tutti (St. Bartholomeusstraat 9, 2170 Merksem). Voor ‘s middags vragen we om zelf een picknick mee te nemen […]