Zuppi in Washington

Vredesbemiddeling voor Oekraïne

Matteo Zuppi, speciaal gezant van paus Franciscus voor de vrede in Oekraïne, rondt zijn driedaags bezoek aan Washington DC af. Gisteren had hij een twee uur durend onderhoud met president Biden. Het is de derde etappe van zijn luistermissie, na eerdere bezoeken aan Kyiv en Moskou.

Voor achtergrond, beluister hier een gesprek met Jan De Volder en lees het artikel in De Morgen: “Kerk zoekt uitweg voor Oekraïens conflict: Vaticaan gaat op luistermissie naar Kiev en Moskou”

Galerie

Agenda

2 februari 2024

Op zaterdag 2 februari en zondag 3 februari werden er in Antwerpen-Centrum, Merksem, Linkeroever, Hoboken en Borgerhout pannenkoekenfeesten gehouden ter gelegenheid van Lichtmis. Kinderen, jongeren, nieuwe Antwerpenaren en ouderen nemen deel aan deze feesten.

1 januari 2024

Oorlog is de vader van alle armoede. Wie opkomt voor de armen, moet zich ook inzetten voor de vrede. Precies daarom zet Sant’Egidio ook in 2024 traditiegetrouw het nieuwe jaar in met een vredeswandeling. Jong en oud, mensen van verschillende afkomst en religie lopen die dag schouder aan schouder voor vrede in de stad en […]