Delegatie taaloefenkansen ontvangen op het Stadhuis

Sant'Egidio - Taaloefenkansen - Stadhuis Antwerpen - 07122023

Taal is de sleutel tot integratie. Wie als nieuwkomer de taal niet spreekt, voelt zich vaak geïsoleerd en krijgt minder kansen, ook op de arbeidsmarkt. De taal leren draagt onmiskenbaar bij tot een betere toekomst, tot het zich niet langer “vreemdeling” voelen.

Precies daarom organiseert Tutti, het sociaal-cultureel ontmoetingscentrum van Sant‘Egidio in Merksem, al sinds 2020 drie keer per week gratis taaloefenkansen voor nieuwkomers. Het nuttige wordt daarbij steeds aan het aangename gekoppeld. De lessen Nederlands gaan door tijdens leuke activiteiten of workshops en in een gastvrije en vriendschappelijke sfeer. Zo wordt niet enkel een nieuwe taal aangereikt, maar ook nieuwe vaardigheden én vrienden.

Bij wijze van appreciatie voor dit project en om de mooie samenwerking tussen de stad Antwerpen en Tutti te bekrachtigen, nodigde Karim Bachar, Antwerps schepen voor gelijke kansen, integratie en inburgering en samenlevingsopbouw een delegatie van de taaloefenkansen uit op het stadhuis van Antwerpen. Op donderdag 7 december 2023 werden ze ontvangen op het Schoon Verdiep. Een professionele gids voerde hen van de Trouwzaal – waar herinneringen werden opgehaald aan bronzen en zilveren huwelijken – naar de Raadzaal, waar het lokale politieke systeem werd uitgelegd. Iedereen werd aangespoord zeker zijn stem uit te brengen bij de volgende verkiezingen en de vrouwen werd gevraagd om een gooi te doen naar het burgemeesterschap, aangezien het al enige tijd geleden is dat Antwerpen bestuurd werd door een vrouw.

Het werd voor alle deelnemers een onvergetelijke dag.

Een dag waarop ze het gevoel kregen allemaal Antwerpenaar te zijn.

Galerie

Agenda

8 juni 2024

Samen met de dertigste verjaardag van Kamiano – de dak- en thuislozenwerking van Sant’Egidio in Antwerpen – viert AtelierKamiano zijn vijfde verjaardag.  Dat gebeurt met een tentoonstelling en presentatie van een boek, dat ter gelegenheid van deze feestelijke gebeurtenis wordt uitgebracht. Tijdens de tentoonstelling ‘DE (T)HUISKAMER’ kan u de werken bewonderen die de afgelopen vijf […]

11 juni 2024

Op dinsdag 11 juni 2024 vindt het evenement ‘VOICES OF HOPE’ plaats, dit is een evenement gewijd aan Wereldvluchtelingendag (20 juni), waarbij positieve migratieverhalen en succesvolle programma’s in het werken met migranten en vluchtelingen onder de aandacht worden gebracht. ‘VOICES OF HOPE’ wil inspireren, onderwijzen en begrip brengen door middel van persoonlijke verhalen en inzichten […]