55ste verjaardag Sant’Egidio

Naar aanleiding van de 55ste verjaardag van Sant’Egidio vond op zondag 30 april 2023 om 15:00 uur een dankviering plaats in de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal van Antwerpen, geleid door kardinaal Anders Arborelius, bisschop van Stockholm, en Mgr Johan Bonny, bisschop van Antwerpen. Nadien vond in het Huis van Sant’Egidio nog een feestelijke receptie plaats.

In de voormiddag organiseerde Sant’Egidio een ontmoetingsdag in Antwerpen voor iedereen die in België te maken heeft met de Humanitaire Corridors: vluchtelingen die zijn toegekomen, ontvangstcomités, gasten, partnerorganisaties van de verschillende kerken en levensbeschouwingen enz. Daar werd ook teruggeblikt op de audiëntie met paus Franciscus van zaterdag 18 maart, waar een ruime delegatie uit België aanwezig was.

Teksten en Media:

 

Gallerij

Agenda

8 juni 2023

We hebben het genoegen u uit te nodigen voor een bijeenkomst getiteld “The War in Ukraine: A Call for Peace”, gepromoot door de katholieke beweging Gemeenschap en Bevrijding. Aan het rondetafelgesprek zullen vooraanstaande academici deelnemen. Sprekers: Prof. Jan De Volder, Prof. Koen Schoors, Prof. Laura Rizzerio Voor meer informatie en inschrijving: kerknet.be

24 augustus 2023

Van 25 tot 27 augustus 2023 blaast Youth for Peace, de jongerenbeweging van Sant’Egidio, verzamelen voor een Jongerenweekend in het Italiaanse Padua-Venetië. Geïnteresseerde jongeren tussen 15 en 25 jaar kunnen zich hier inschrijven.