55ste verjaardag Sant’Egidio

Naar aanleiding van de 55ste verjaardag van Sant’Egidio vond op zondag 30 april 2023 om 15:00 uur een dankviering plaats in de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal van Antwerpen, geleid door kardinaal Anders Arborelius, bisschop van Stockholm, en Mgr Johan Bonny, bisschop van Antwerpen. Nadien vond in het Huis van Sant’Egidio nog een feestelijke receptie plaats.

In de voormiddag organiseerde Sant’Egidio een ontmoetingsdag in Antwerpen voor iedereen die in België te maken heeft met de Humanitaire Corridors: vluchtelingen die zijn toegekomen, ontvangstcomités, gasten, partnerorganisaties van de verschillende kerken en levensbeschouwingen enz. Daar werd ook teruggeblikt op de audiëntie met paus Franciscus van zaterdag 18 maart, waar een ruime delegatie uit België aanwezig was.

Teksten en Media:

 

Galerie

Agenda

4 mei 2024

Op zaterdag 4 mei 2024, van 11 tot 18u, zetten de Amici de deuren van hun kunstatelier in Merksem wijd open. Zij vinden het fijn om je te vertellen over wie ze zijn, over hun wekelijkse activiteiten bij ‘de Amici’ en de kunst die ze maken. De Amici bouwen aan een inclusieve maatschappij waarin mensen met […]

28 april 2024

Op zondag, 28 april, om 11u, gaat Mgr. Luc Terlinden, aartsbisschop van Mechelen- Brussel, de dankviering voor in de OLV ter Rijkeklarenkerk, Brussel.