56° Verjaardag Sant’Egidio

56° Verjaardag SANT'EGIDIO - Gesticht op 7 februari 1968

Gisteren, woensdag, 7 februari bestaat de Gemeenschap van Sant’Egidio 56 jaar. Op die dag, in 1968, hielden de toen 18-jarige Andrea Riccardi en vrienden hun eerste bijeenkomst in Rome. Hun vriendschap met kwetsbare mensen op basis van het evangelie, groeide met de jaren uit tot een wereldwijde beweging, die vandaag vele duizenden mensen van alle leeftijden en achtergronden inspireert.

Vandaag, donderdag, 8 februari, om 18u30 gaat kardinaal Matteo Zuppi, aartsbisschop van Bologna, een plechtige dankviering voor in de Basiliek van Sint-Paulus buiten de muren in Rome. Bekijk deze dankviering op de internationale website van Sant’Egidio.

Noteer ook alvast volgende data van vieringen in ons land:

  • op zondag, 14 april 2024 om 14u30 gaan kardinaal Jean-Claude Hollerich, aartsbisschop van Luxemburg en Mgr Johan Bonny, bisschop van Antwerpen, een feestelijke dankviering voor in de OLV-kathedraal van Antwerpen.
  • op zondag, 28 april, om 11u, gaat Mgr. Luc Terlinden, aartsbisschop van Mechelen- Brussel, de dankviering voor in de OLV ter Rijkeklarenkerk, Brussel.

Galerie

Agenda

8 juni 2024

Samen met de dertigste verjaardag van Kamiano – de dak- en thuislozenwerking van Sant’Egidio in Antwerpen – viert AtelierKamiano zijn vijfde verjaardag op 8 juni. Dat gebeurt met een tentoonstelling en presentatie van ons ‘BOEK’, dat ter gelegenheid van deze feestelijke gebeurtenis wordt uitgebracht. Tijdens de tentoonstelling ‘DE (T)HUISKAMER’ kan u de werken bewonderen die […]

26 augustus 2024

De jaarlijkse Youth for Peace bijeenkomst wordt dit jaar van 27 tot 29 augustus 2024 in Berlijn gehouden. Meer informatie volgt.