56° Verjaardag Sant’Egidio

56° Verjaardag SANT'EGIDIO - Gesticht op 7 februari 1968

Gisteren, woensdag, 7 februari bestaat de Gemeenschap van Sant’Egidio 56 jaar. Op die dag, in 1968, hielden de toen 18-jarige Andrea Riccardi en vrienden hun eerste bijeenkomst in Rome. Hun vriendschap met kwetsbare mensen op basis van het evangelie, groeide met de jaren uit tot een wereldwijde beweging, die vandaag vele duizenden mensen van alle leeftijden en achtergronden inspireert.

Vandaag, donderdag, 8 februari, om 18u30 gaat kardinaal Matteo Zuppi, aartsbisschop van Bologna, een plechtige dankviering voor in de Basiliek van Sint-Paulus buiten de muren in Rome. Bekijk deze dankviering op de internationale website van Sant’Egidio.

Noteer ook alvast volgende data van vieringen in ons land:

  • op zondag, 14 april 2024 om 14u30 gaan kardinaal Jean-Claude Hollerich, aartsbisschop van Luxemburg en Mgr Johan Bonny, bisschop van Antwerpen, een feestelijke dankviering voor in de OLV-kathedraal van Antwerpen.
  • op zondag, 28 april, om 11u, gaat Mgr. Luc Terlinden, aartsbisschop van Mechelen- Brussel, de dankviering voor in de OLV ter Rijkeklarenkerk, Brussel.

Galerie

Agenda

2 februari 2024

Op zaterdag 2 februari en zondag 3 februari werden er in Antwerpen-Centrum, Merksem, Linkeroever, Hoboken en Borgerhout pannenkoekenfeesten gehouden ter gelegenheid van Lichtmis. Kinderen, jongeren, nieuwe Antwerpenaren en ouderen nemen deel aan deze feesten.

1 januari 2024

Oorlog is de vader van alle armoede. Wie opkomt voor de armen, moet zich ook inzetten voor de vrede. Precies daarom zet Sant’Egidio ook in 2024 traditiegetrouw het nieuwe jaar in met een vredeswandeling. Jong en oud, mensen van verschillende afkomst en religie lopen die dag schouder aan schouder voor vrede in de stad en […]