Dankviering 56e verjaardag Sant’Egidio in Brussel

56e verjaardag Sant'Egidio Brussel

Op zondag, 28 april vierde Sant’Egidio de 56ste verjaardag van zijn ontstaan in Rome, met een dankviering in de OLV ter Rijkeklarenkerk in Brussel. Mgr Luc Terlinden, aartsbisschop van Mechelen-Brussel, ging de feestelijke liturgie voor.

Na afloop werden symbolisch de eerste stenen gelegd voor het bouwproject dat Sant’Egidio voor het voormalige klooster van de Rijkeklaren in hartje Brussel ontwikkelt. Het complex zal eetzalen bevatten voor Kamiano, het restaurant voor daklozen, een keuken, sanitair en douches; een ‘School van Vrede’ voor kinderen in moeilijke situaties; woningen met een sociaal doel; vergaderlokalen en burelen voor Sant’Egidio.

Eerste stenen werden gelegd door Mgr Terlinden, Hilde Kieboom, voorzitter van Sant’Egidio; Alexia Bertrand, Staatssecretaris voor Begroting; Philippe Close, burgemeester van Brussel; Frédéric van Leeuw, voorzitter van de Kerkfabriek van de Rijkeklaren. Er was ook nog de zus van een man die in 2020 overleed: zij getuigde ervan hoe haar broer in de ontmoeting met Sant’Egidio een nieuwe weg vond voor zijn leven en hoe hij het met een testamentaire schenking het mogelijk maakt dit bouwproject aan te vatten. Met de steun van enkele private en publieke actoren, hoopt Sant’Egidio dit project binnen enkele jaren tot een goed einde brengen.

Lees hier het artikel op Cathobel

Galerie

Agenda

4 mei 2024

Op zaterdag 4 mei 2024, van 11 tot 18u, zetten de Amici de deuren van hun kunstatelier in Merksem wijd open. Zij vinden het fijn om je te vertellen over wie ze zijn, over hun wekelijkse activiteiten bij ‘de Amici’ en de kunst die ze maken. De Amici bouwen aan een inclusieve maatschappij waarin mensen met […]

28 april 2024

Op zondag, 28 april, om 11u, gaat Mgr. Luc Terlinden, aartsbisschop van Mechelen- Brussel, de dankviering voor in de OLV ter Rijkeklarenkerk, Brussel.