Bezoek Staatssecretaris De Moor

Groepsfoto tijdens het bezoek van staatsecretaris De Moor aan Sant'Egidio Antwerpen

Op maandag,18 september 2023, heeft Nicole De Moor, Staatssecretaris voor Asiel en Migratie in de federale regering, een bezoek gebracht aan Sant’Egidio in België. Op het programma stond onder meer een kennismaking met de verschillende werkingen van Sant’Egidio in Antwerpen, en een ontmoeting met vluchtelingen en andere nieuwkomers.

Onderwerp van gesprek waren de “Humanitaire Corridors” voor kwetsbare vluchtelingen waar het Staatssecretariaat, verschillende overheidsdiensten en Sant’Egidio nauw voor samenwerken; de opvangcrisis, het beleid van de Europese Unie, arbeidsmigratie en de aanpak van mensen zonder geldige verblijfspapieren.

Een “humanitaire corridor” is een veilige en legale toegangsweg tot ons land voor kwetsbare vluchtelingen. In plaats van zich aan een levensgevaarlijke reis te moeten wagen en zich toe te vertrouwen aan mensensmokkelaars, kunnen deze mensen in nood reizen zoals u en ik: met een visum en per vliegtuig. Eens aangekomen in ons land kunnen ze hier asiel aanvragen. De “Humanitaire Corridors” zijn complementair aan het hervestigingsprogramma van de overheid, omdat het project uitgaat van de civiele samenleving en mee door geloofsgemeenschappen wordt bekostigd (Community Sponsorship).

Voor meer bijkomende informatie kan u terecht op Humanitaire Corridors.

Galerie

Agenda

9 oktober 2023

Gebed met en voor vluchtelingen – Naar aanleiding van de 109e Werelddag van Migranten en Vluchtelingen zal op maandag 9 oktober aanstaande om 19u30 een gebed met en voor vluchtelingen plaatsvinden in de Sint-Carolus Borromeuskerk te Antwerpen. Deze werelddag vindt haar oorsprong in 1914, en vandaag is het meer dan ooit een oproep om ons […]

16 september 2023

Op zaterdag 16 september vieren wij het 5 jarig bestaan van ons Sociaal Ecologisch project Laudato Si’ ook bekend als Kringwinkel Linkeroever en tweedehandswinkel. We vieren dit samen met de jaarlijkse nazomermarkt op het plein naast de bibliotheek. Naast activiteiten in de winkel vanaf 10.00 uur zijn er 2 optredens gepland: HerMess om 14.15u en […]