Cities for Life: “Vergeven of Vergelden?”

Sant'Egidio - Cities for Life - Janet Winston

Cities for Life – Slachtoffer aanslagen Zaventem getuigt

Janet Winston stond samen met haar man Fred Young op 22 maart 2016 nietsvermoedend aan een incheckbalie op de luchthaven van Zaventem. Tot er vier meter verder een bom ontplofte. En niet veel later nog een tweede. Het Brussels echtpaar overleefde de aanslagen. Na een lang fysiek herstel, volgden vele existentiële vragen.

Janet bundelde haar relaas in Paris-Bruxelles, au coeur des attentats, een even aangrijpend als hoopvol boek.

Ze was te gast op donderdag 30 november 2023, de internationale actiedag ‘Cities for Life – Steden tegen de doodstraf’. Elk jaar nodigen we die dag iemand uit om te getuigen over zijn of haar persoonlijke ervaringen. Een van de kernthema’s is altijd vergeving.

De getuigenis van Janet Winston-Young onder de titel “Vergelden of vergeven – slachtoffers getuigen” vond plaats op donderdag 30 november om 19u30 in Thomas More: Campus National, Kronenburgstraat 62, 2000 Antwerpen.

Galerie

Agenda

16 december 2023

Indien u niet kan deelnemen aan één van onze kerstfeesten, maar wil wel een bijdrage leveren door enkele geschenken in te zamelen, kan u deze elke weekdag tussen 9u en 17u afgeven in Sant’Egidio, Kammenstraat 51 (of Lombardenstraat 28) te Antwerpen, t.e.m. vrijdag 15 december 2023. Op 16 december kan u tussen 10u en 16u […]

23 december 2023

Indien u niet kan deelnemen aan één van onze kerstfeesten, maar u wil wel een bijdrage leveren door enkele geschenken in te zamelen, dan kan u deze elke weekdag tussen 9u en 17u afgeven in Sant’Egidio, Kammenstraat 51 (of Lombardenstraat 28) te Antwerpen, t.e.m. vrijdag 22 december 2023. Tevens kan u zich hier inschrijven om […]