Hendrik Hoet brengt vredesboodschap in het parlement

Afbeelding van Kanunnik Hendrik Hoet, lid van Sant'Egidio en gezicht van de Antwerpse Trialoog

Hendrik Hoet brengt vredesboodschap in het parlement

Kanunnik Hendrik Hoet, pastoor van de Sint-Carolus Borromeuskerk en kerkelijk assistent van Sant’Egidio, heeft gisteren namens de christelijke wereld samen met een imam en een rabbijn een vredesboodschap gebracht in het federale parlement.

Dat gebeurde tegen de achtergrond van de oorlogen, terreurdaden en oplopende spanning in het Midden-Oosten en elders in de wereld. Kanunnik Hoet zet zich al vele jaren met Sant’Egidio in voor dialoog met joden en moslims.

Hij werd een van de gezichten van de ‘Antwerpse trialoog’ .

Lees hier het artikel dat vandaag verscheen in de Gazet van Antwerpen: “Antwerpen geeft het voorbeeld: een rabbijn, een imam en een pastoor hand in hand.”

Galerie

Agenda

16 december 2023

Indien u niet kan deelnemen aan één van onze kerstfeesten, maar wil wel een bijdrage leveren door enkele geschenken in te zamelen, kan u deze elke weekdag tussen 9u en 17u afgeven in Sant’Egidio, Kammenstraat 51 (of Lombardenstraat 28) te Antwerpen, t.e.m. vrijdag 15 december 2023. Op 16 december kan u tussen 10u en 16u […]

23 december 2023

Indien u niet kan deelnemen aan één van onze kerstfeesten, maar u wil wel een bijdrage leveren door enkele geschenken in te zamelen, dan kan u deze elke weekdag tussen 9u en 17u afgeven in Sant’Egidio, Kammenstraat 51 (of Lombardenstraat 28) te Antwerpen, t.e.m. vrijdag 22 december 2023. Tevens kan u zich hier inschrijven om […]