Hendrik Hoet brengt vredesboodschap in het parlement

Afbeelding van Kanunnik Hendrik Hoet, lid van Sant'Egidio en gezicht van de Antwerpse Trialoog

Hendrik Hoet brengt vredesboodschap in het parlement

Kanunnik Hendrik Hoet, pastoor van de Sint-Carolus Borromeuskerk en kerkelijk assistent van Sant’Egidio, heeft gisteren namens de christelijke wereld samen met een imam en een rabbijn een vredesboodschap gebracht in het federale parlement.

Dat gebeurde tegen de achtergrond van de oorlogen, terreurdaden en oplopende spanning in het Midden-Oosten en elders in de wereld. Kanunnik Hoet zet zich al vele jaren met Sant’Egidio in voor dialoog met joden en moslims.

Hij werd een van de gezichten van de ‘Antwerpse trialoog’ .

Lees hier het artikel dat vandaag verscheen in de Gazet van Antwerpen: “Antwerpen geeft het voorbeeld: een rabbijn, een imam en een pastoor hand in hand.”

Galerie

Agenda

8 juni 2024

Samen met de dertigste verjaardag van Kamiano – de dak- en thuislozenwerking van Sant’Egidio in Antwerpen – viert AtelierKamiano zijn vijfde verjaardag op 8 juni. Dat gebeurt met een tentoonstelling en presentatie van ons ‘BOEK’, dat ter gelegenheid van deze feestelijke gebeurtenis wordt uitgebracht. Tijdens de tentoonstelling ‘DE (T)HUISKAMER’ kan u de werken bewonderen die […]

26 augustus 2024

De jaarlijkse Youth for Peace bijeenkomst wordt dit jaar van 27 tot 29 augustus 2024 in Berlijn gehouden. Meer informatie volgt.