Syrische vluchtelingen vanuit Libanon overgevlogen via Humanitaire Corridor

Gisteren kwamen 21 kwetsbare Syrische vluchtelingen aan in de Nationale Luchthaven van Zaventem. Ze werden overgevlogen in het kader van de “Humanitaire Corridor”, het project dat Sant’Egidio uitvoert in partnerschap met katholieke en protestantse organisaties en met de steun van alle erkende erediensten in België.

De families werden opgewacht door vertegenwoordigers van de ontvangstcomités die instaan voor onthaal, huisvesting, financiële ondersteuning in de fase van de asielaanvraag (ongeveer drie maanden) en die nadien ook de integratie blijven opvolgen. Deze families werden gehuisvest in Antwerpen, Brussel, Charleroi, Mechelen, Hasselt en Tongeren.
De Nederlandse zender NPO wijdde onlangs een reportage aan de “Humanitaire Corridor” vanuit Libanon naar Italië.

Ze geeft een goed beeld over de situatie van de Syrische vluchtelingen in Libanon en over het werk van een protestantse partnerorganisatie.
U kunt de reportage hier terugbekijken:

Wil u zelf ook meewerken aan het project Humanitaire Corridor: dat kan, zowel door een ontvangstcomité te vormen als door geldelijke ondersteuning:
Voor meer info: https://santeg-orig.sterx-project.be/organisaties/humcor/

Gallerij

Agenda

8 juni 2023

We hebben het genoegen u uit te nodigen voor een bijeenkomst getiteld “The War in Ukraine: A Call for Peace”, gepromoot door de katholieke beweging Gemeenschap en Bevrijding. Aan het rondetafelgesprek zullen vooraanstaande academici deelnemen. Sprekers: Prof. Jan De Volder, Prof. Koen Schoors, Prof. Laura Rizzerio Voor meer informatie en inschrijving: kerknet.be

24 augustus 2023

Van 25 tot 27 augustus 2023 blaast Youth for Peace, de jongerenbeweging van Sant’Egidio, verzamelen voor een Jongerenweekend in het Italiaanse Padua-Venetië. Geïnteresseerde jongeren tussen 15 en 25 jaar kunnen zich hier inschrijven.