Syrische vluchtelingen vanuit Libanon overgevlogen via Humanitaire Corridor

Gisteren kwamen 21 kwetsbare Syrische vluchtelingen aan in de Nationale Luchthaven van Zaventem. Ze werden overgevlogen in het kader van de “Humanitaire Corridor”, het project dat Sant’Egidio uitvoert in partnerschap met katholieke en protestantse organisaties en met de steun van alle erkende erediensten in België.

De families werden opgewacht door vertegenwoordigers van de ontvangstcomités die instaan voor onthaal, huisvesting, financiële ondersteuning in de fase van de asielaanvraag (ongeveer drie maanden) en die nadien ook de integratie blijven opvolgen. Deze families werden gehuisvest in Antwerpen, Brussel, Charleroi, Mechelen, Hasselt en Tongeren.
De Nederlandse zender NPO wijdde onlangs een reportage aan de “Humanitaire Corridor” vanuit Libanon naar Italië.

Ze geeft een goed beeld over de situatie van de Syrische vluchtelingen in Libanon en over het werk van een protestantse partnerorganisatie.
U kunt de reportage hier terugbekijken:

Wil u zelf ook meewerken aan het project Humanitaire Corridor: dat kan, zowel door een ontvangstcomité te vormen als door geldelijke ondersteuning:
Voor meer info: https://santeg-orig.sterx-project.be/organisaties/humcor/

Galerie

Agenda

8 juni 2024

Samen met de dertigste verjaardag van Kamiano – de dak- en thuislozenwerking van Sant’Egidio in Antwerpen – viert AtelierKamiano zijn vijfde verjaardag.  Dat gebeurt met een tentoonstelling en presentatie van een boek, dat ter gelegenheid van deze feestelijke gebeurtenis wordt uitgebracht. Tijdens de tentoonstelling ‘DE (T)HUISKAMER’ kan u de werken bewonderen die de afgelopen vijf […]

11 juni 2024

Op dinsdag 11 juni 2024 vindt het evenement ‘VOICES OF HOPE’ plaats, dit is een evenement gewijd aan Wereldvluchtelingendag (20 juni), waarbij positieve migratieverhalen en succesvolle programma’s in het werken met migranten en vluchtelingen onder de aandacht worden gebracht. ‘VOICES OF HOPE’ wil inspireren, onderwijzen en begrip brengen door middel van persoonlijke verhalen en inzichten […]