Syrische vluchtelingen vanuit Libanon overgevlogen via Humanitaire Corridor

Gisteren kwamen 21 kwetsbare Syrische vluchtelingen aan in de Nationale Luchthaven van Zaventem. Ze werden overgevlogen in het kader van de “Humanitaire Corridor”, het project dat Sant’Egidio uitvoert in partnerschap met katholieke en protestantse organisaties en met de steun van alle erkende erediensten in België.

De families werden opgewacht door vertegenwoordigers van de ontvangstcomités die instaan voor onthaal, huisvesting, financiële ondersteuning in de fase van de asielaanvraag (ongeveer drie maanden) en die nadien ook de integratie blijven opvolgen. Deze families werden gehuisvest in Antwerpen, Brussel, Charleroi, Mechelen, Hasselt en Tongeren.
De Nederlandse zender NPO wijdde onlangs een reportage aan de “Humanitaire Corridor” vanuit Libanon naar Italië.

Ze geeft een goed beeld over de situatie van de Syrische vluchtelingen in Libanon en over het werk van een protestantse partnerorganisatie.
U kunt de reportage hier terugbekijken:

Wil u zelf ook meewerken aan het project Humanitaire Corridor: dat kan, zowel door een ontvangstcomité te vormen als door geldelijke ondersteuning:
Voor meer info: https://santeg-orig.sterx-project.be/organisaties/humcor/

Galerie

Agenda

16 december 2023

Indien u niet kan deelnemen aan één van onze kerstfeesten, maar wil wel een bijdrage leveren door enkele geschenken in te zamelen, kan u deze elke weekdag tussen 9u en 17u afgeven in Sant’Egidio, Kammenstraat 51 (of Lombardenstraat 28) te Antwerpen, t.e.m. vrijdag 15 december 2023. Op 16 december kan u tussen 10u en 16u […]

23 december 2023

Indien u niet kan deelnemen aan één van onze kerstfeesten, maar u wil wel een bijdrage leveren door enkele geschenken in te zamelen, dan kan u deze elke weekdag tussen 9u en 17u afgeven in Sant’Egidio, Kammenstraat 51 (of Lombardenstraat 28) te Antwerpen, t.e.m. vrijdag 22 december 2023. Tevens kan u zich hier inschrijven om […]