Herdenkingswandeling voor de slachtoffers van de Holocaust in Antwerpen

Datum: 3 september 2023

Tijd: 18:00u

Op zondag 3 september 2023 organiseert Sant’Egidio een herdenkingswandeling voor de Joodse en andere slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog. Het motto is ‘Wie vergeet is gedoemd te herhalen’. De collectieve herinnering aan de Shoah blijft een hoeksteen voor de opbouw van een democratisch Europa, dat zijn minderheden respecteert.

De herdenking van de holocaust blijft fundamenteel voor de opbouw van een democratisch Europa waar racisme en antisemitisme geen plaats hebben. Kinderen, jongeren, ouderen, nieuwe en oude Antwerpenaren en mensen van iedere overtuiging zijn welkom om deze herinnering mee te herdenken.

Vertrek om 18u aan het Conscienceplein. De wandeling eindigt aan het Monument van de Gedeporteerden aan de Belgiëlei waar enkele toespraken worden gehouden. Na een minuut stilte voor de oorlogsslachtoffers en het zingen van het gebed voor de doden leggen jongeren en ouderen van verschillende origines en geloofsovertuigingen samen bloemen aan de voet van het monument. Het is een symbool van de brug tussen generaties. Het einde van de ceremonie is voorzien rond 19.30 uur.

Bekijk hier enkele beelden van vorig jaar.

Herdenking van de holocaust in Antwerpen in september 2022