Nieuwjaarswandeling voor Vrede

Datum: 1 januari 2024

Tijd: 15:00u

Oorlog is de vader van alle armoede. Wie opkomt voor de armen, moet zich ook inzetten voor de vrede. Precies daarom zet Sant’Egidio ook in 2024 traditiegetrouw het nieuwe jaar in met een vredeswandeling.

Jong en oud, mensen van verschillende afkomst en religie lopen die dag schouder aan schouder voor vrede in de stad en in de wereld. Ze dragen bordjes met daarop de namen van de landen waar oorlog of gewapende conflicten heersen.

Intense, internationale conflicten en de gruwelijke gevolgen daarvan voor talloze onschuldige slachtoffers blijven ook vandaag het nieuws domineren, wat maakt dat deze vredeswandeling noodzakelijker is dan ooit.

Wie wil aansluiten, is uiteraard van harte welkom.

De wandeling vertrekt op 1 januari 2024 om 15u aan het oorlogsmonument in het Stadspark van Antwerpen (op de hoek van de Rubenslei en de Van Eycklei) en eindigt omstreeks 16u met enkele toespraken en getuigenissen voor het huis van Sant’Egidio, Kammenstraat 51, Antwerpen.

De nieuwjaarswandeling is slechts een van de vele vredesinitiatieven van Sant’Egidio. Onlangs nog bracht kanunnik Hendrik Hoet een vredesboodschap in het parlement.

Ook buiten de landsgrenzen zet de gemeenschap zich in voor de vrede, door middel van dialoog en ontmoeting. Zo organiseert ze de jaarlijkse internationale vredesbijeenkomst en treedt ze op als bemiddelaar in tal van internationale gewapende conflicten.

Sant'Egidio - Vredeswandeling - Nieuwjaar - 2024