Boekpresentatie: “La Bible, hier, aujourd’hui et demain”

Afbeelding van de boekvoorstelling "La Bible, Hier, Aujourd'hui, et Demain" van Albert Guigui in het Huis van Sant'Egidio Antwerpen

Op dinsdag 24 oktober 2023 om 18u30 vond in het Huis van Sant’Egidio, Kammenstraat 51, 2000 Antwerpen de presentatie plaats van het boek van Brussels opperrabbijn Albert Guigui, La Bible, hier, aujourd’hui et demain (Racine, 2022).

Naar aanleiding daarvan ging rabbijn Guigui en professor Pierre Van Hecke (KU Leuven) in gesprek over de vraag hoe joden en christenen de Bijbel lezen. Bijbeltheoloog Hendrik Hoet modereerde het gesprek.

 
Hendrik Hoet is één van de gezichten binnen de Antwerpse Trialoog, een uniek initiatief van dialoog tussen vertegenwoordigers van de drie monotheïstische godsdiensten, islam, jodendom en christendom. Over dit initiatief verscheen bij Uitgeverij Lannoo het boek met de gelijknamige titel ‘Trialoog’. Godsdiensthistoricus Jan De Volder leidde de gesprekken en schreef ze neer.

Galerie

Agenda

4 mei 2024

Op zaterdag 4 mei 2024, van 11 tot 18u, zetten de Amici de deuren van hun kunstatelier in Merksem wijd open. Zij vinden het fijn om je te vertellen over wie ze zijn, over hun wekelijkse activiteiten bij ‘de Amici’ en de kunst die ze maken. De Amici bouwen aan een inclusieve maatschappij waarin mensen met […]

28 april 2024

Op zondag, 28 april, om 11u, gaat Mgr. Luc Terlinden, aartsbisschop van Mechelen- Brussel, de dankviering voor in de OLV ter Rijkeklarenkerk, Brussel.