Laudato Si’ 5 jaar!

Op 16 september vierden we onder een stralende zon het 5-jarig bestaan van Laudato Si’, het Sociaal Ecologisch project van Sant’Egidio. Gedurende de ganse dag was er een nazomermarkt met een breed scala aan duurzame en unieke producten, waaronder vintage kleding. De markt onderstreepte de toewijding van Laudato Si’ aan hergebruik en milieubewustzijn. Het podium naast de winkel kwam in de namiddag tot leven met optredens van HerMess en Djefry.

Bedankt aan iedereen die deel uitmaakte van deze speciale dag. Samen kunnen we een positieve impact hebben op de wereld om ons heen.
Laten we de komende vijf jaar en verder blijven streven naar een groenere en meer verbonden wereld.

Laudato Si’ is het project van Sant’Egidio, waarin wordt gestreefd naar sociale tewerkstelling en integratie van kansengroepen op de arbeidsmarkt met daarenboven een focus op duurzaamheid en gemeenschapsopbouw. Concreet werd er een atelier opgebouwd waar tweedehands kleding wordt gesorteerd, is er een naai- en hersteldienst, wordt er aan huisraad en decoratie een tweede leven gegeven en is er een verhuis- en klusjesdienst voor kansarmen. Een gezellige, laagdrempelige coffee corner staat ook ter beschikking. De locatie kreeg op deze manier een functie als ontmoetingsruimte waar verschillende soorten mensen met elkaar in contact kunnen komen. Dit beantwoordt aan een reële nood in de wijk Linkeroever.

Galerie

Agenda

8 juni 2024

Samen met de dertigste verjaardag van Kamiano – de dak- en thuislozenwerking van Sant’Egidio in Antwerpen – viert AtelierKamiano zijn vijfde verjaardag op 8 juni. Dat gebeurt met een tentoonstelling en presentatie van ons ‘BOEK’, dat ter gelegenheid van deze feestelijke gebeurtenis wordt uitgebracht. Tijdens de tentoonstelling ‘DE (T)HUISKAMER’ kan u de werken bewonderen die […]

26 augustus 2024

De jaarlijkse Youth for Peace bijeenkomst wordt dit jaar van 27 tot 29 augustus 2024 in Berlijn gehouden. Meer informatie volgt.