Laudato Si’ 5 jaar!

Op 16 september vierden we onder een stralende zon het 5-jarig bestaan van Laudato Si’, het Sociaal Ecologisch project van Sant’Egidio. Gedurende de ganse dag was er een nazomermarkt met een breed scala aan duurzame en unieke producten, waaronder vintage kleding. De markt onderstreepte de toewijding van Laudato Si’ aan hergebruik en milieubewustzijn. Het podium naast de winkel kwam in de namiddag tot leven met optredens van HerMess en Djefry.

Bedankt aan iedereen die deel uitmaakte van deze speciale dag. Samen kunnen we een positieve impact hebben op de wereld om ons heen.
Laten we de komende vijf jaar en verder blijven streven naar een groenere en meer verbonden wereld.

Laudato Si’ is het project van Sant’Egidio, waarin wordt gestreefd naar sociale tewerkstelling en integratie van kansengroepen op de arbeidsmarkt met daarenboven een focus op duurzaamheid en gemeenschapsopbouw. Concreet werd er een atelier opgebouwd waar tweedehands kleding wordt gesorteerd, is er een naai- en hersteldienst, wordt er aan huisraad en decoratie een tweede leven gegeven en is er een verhuis- en klusjesdienst voor kansarmen. Een gezellige, laagdrempelige coffee corner staat ook ter beschikking. De locatie kreeg op deze manier een functie als ontmoetingsruimte waar verschillende soorten mensen met elkaar in contact kunnen komen. Dit beantwoordt aan een reële nood in de wijk Linkeroever.

Galerie

Agenda

2 februari 2024

Op zaterdag 2 februari en zondag 3 februari werden er in Antwerpen-Centrum, Merksem, Linkeroever, Hoboken en Borgerhout pannenkoekenfeesten gehouden ter gelegenheid van Lichtmis. Kinderen, jongeren, nieuwe Antwerpenaren en ouderen nemen deel aan deze feesten.

1 januari 2024

Oorlog is de vader van alle armoede. Wie opkomt voor de armen, moet zich ook inzetten voor de vrede. Precies daarom zet Sant’Egidio ook in 2024 traditiegetrouw het nieuwe jaar in met een vredeswandeling. Jong en oud, mensen van verschillende afkomst en religie lopen die dag schouder aan schouder voor vrede in de stad en […]