Laudato Si’ 5 jaar!

Op 16 september vierden we onder een stralende zon het 5-jarig bestaan van Laudato Si’, het Sociaal Ecologisch project van Sant’Egidio. Gedurende de ganse dag was er een nazomermarkt met een breed scala aan duurzame en unieke producten, waaronder vintage kleding. De markt onderstreepte de toewijding van Laudato Si’ aan hergebruik en milieubewustzijn. Het podium naast de winkel kwam in de namiddag tot leven met optredens van HerMess en Djefry.

Bedankt aan iedereen die deel uitmaakte van deze speciale dag. Samen kunnen we een positieve impact hebben op de wereld om ons heen.
Laten we de komende vijf jaar en verder blijven streven naar een groenere en meer verbonden wereld.

Laudato Si’ is het project van Sant’Egidio, waarin wordt gestreefd naar sociale tewerkstelling en integratie van kansengroepen op de arbeidsmarkt met daarenboven een focus op duurzaamheid en gemeenschapsopbouw. Concreet werd er een atelier opgebouwd waar tweedehands kleding wordt gesorteerd, is er een naai- en hersteldienst, wordt er aan huisraad en decoratie een tweede leven gegeven en is er een verhuis- en klusjesdienst voor kansarmen. Een gezellige, laagdrempelige coffee corner staat ook ter beschikking. De locatie kreeg op deze manier een functie als ontmoetingsruimte waar verschillende soorten mensen met elkaar in contact kunnen komen. Dit beantwoordt aan een reële nood in de wijk Linkeroever.

Galerie

Agenda

9 oktober 2023

Gebed met en voor vluchtelingen – Naar aanleiding van de 109e Werelddag van Migranten en Vluchtelingen zal op maandag 9 oktober aanstaande om 19u30 een gebed met en voor vluchtelingen plaatsvinden in de Sint-Carolus Borromeuskerk te Antwerpen. Deze werelddag vindt haar oorsprong in 1914, en vandaag is het meer dan ooit een oproep om ons […]

16 september 2023

Op zaterdag 16 september vieren wij het 5 jarig bestaan van ons Sociaal Ecologisch project Laudato Si’ ook bekend als Kringwinkel Linkeroever en tweedehandswinkel. We vieren dit samen met de jaarlijkse nazomermarkt op het plein naast de bibliotheek. Naast activiteiten in de winkel vanaf 10.00 uur zijn er 2 optredens gepland: HerMess om 14.15u en […]