Laudato Si’

DSC_9420
DSC_9434
DSC_9477

Dinsdag van 13u tot 17u en van woensdag tot zaterdag van 10u30 tot 17u bent u van harte welkom in de succesvolle tweedehandswinkel van Santā€™Egidio, Laudato Siā€™ (Ernest Claesstraat 5, Linkeroever). Klik hier voor onze nieuwe flyer!

 

Laudato Siā€˜ is een innovatief socio-ecologisch initiatief dat streeft naar integratie en activering van kwetsbare mensen die het moeilijk hebben op de arbeidsmarkt. Bovendien focust Laudato Siā€˜ op duurzaamheid, via hergebruik en recyclage, en op gemeenschapsopbouw in de wijk.

Concreet worden in Laudato Siā€˜ tweedehandskleding en gebruikte spullen ingezameld,Ā in samenwerking met kringwinkel AntwerpenĀ gesorteerdĀ en nadien opnieuwĀ te koop aangeboden. Daarnaast is er ook een naai- en herstelatelierĀ waar men aan lage prijzen kleren kan laten aanpassen (klik hier voor prijslijst). Er is ook een gezellige coffeecorner waar buurtbewoners van verschillende achtergronden elkaar kunnen ontmoeten.

 

Laudato Siā€˜, oud-Italiaans voor ā€˜Geprezen zijt gijā€™, is een verwijzing naar het Zonnelied van de Heilige Franciscus en naar de gelijknamige ecologische encycliek van Paus Franciscus (2015).

U kan onze organisatie steunen, zowel door een gift te doen als door u aan te melden als vrijwilliger.

Voor meer informatie contacteer ons via 03/235.57.44 of laudatosi@santegidio.be

Met de steun van